Hrvatska
Iz Kine do pobjede

Iz Kine do pobjede

Autor: Branko Tabak

Mavrinci i dalje neosvojena tvrđava.

Košarkaši Škrljeva opravdali su ulogu favorita u utakmici sa Alkarom te su došli do nova dva boda. Možda i teže od očekivanog igrači trenera Damira Rajkovića pobijedili su u utakmici u kojoj su od samog početka imali vodstvo, ali ipak nisu uspjeli riješiti pitanje pobjednika u ranijoj fazi susreta. Gosti su se pokazali kao dobar i opasan protivnik, tijekom cijelog susreta Sinjani se nisu predavali i nisu dali domaćinu da prelomi utakmicu.

Domaćin dvoboj otvara s 6-0, gosti se bude te vraćaju priključak u petoj minuti kada semafor pokazuje 14-11. Prva četvrtina završava rezultatom 25-17. U drugoj dionici domaćin ubacuje u višu brzinu te do poluvremena odlazi na velikih 15 razlike (46-31). U tom se trenutku činilo kako će Škrljevo lagano riješiti pitanje pobjednika, međutim početkom drugog poluvremena gosti iz Sinja pokazuju drugačije lice nego u prvom dijelu susreta. Serijom 0-7 vraćaju se u utakmicu i pokazuju kako nisu na Mavrince došli samo na izlet. Seriju gostiju kratko prekida Perković, a s novih osam koševa u nizu Sinjani dolaze na samo minus dv (48-46). Domaćini tada shvaćaju kako nisu riješili pitanje pobjednika u prvom poluvremenu te serijom 10-0 nanovo vraćaju dvoznamenkastu prednost. Tu je prednost uglavnom Škrljevo održavalo do samog kraja utakmice. Minutu prije kraja bilo je deset razlike za zelene, a serijom 6-0 domaćin zaključuje susret rezultatom 82-66.

Perković se na najbolji način vratio s turnira u Kini te je s 19 koševa i osam skokova bio najbolji pojedinac u redovima domaćina. Williams je također postigao 19 poena, ali veći je doprinos od njega dao Stipčić s deset postignutih koševa, istim brojem skokova, ali i sedam asistencija. Goste su predvodili Graf sa 17 te Vuko s 15 poena.