Hrvatska
Iz prve hrvatske u treću talijansku ligu

Iz prve hrvatske u treću talijansku ligu

Autor: Paulo Sarić

Palac je već drugi igrač koji se u kratkom roku otisnuo u niželigaške klubove zapadnih država.

Nakon što je prije četiri dana David Ušić napustio hrvatsku Premijer ligu i prešao iz Hermes Analitice u redove francuskog četvrtoligaša CS Gravenchon Basketa, sličan je potez danas napravio još jedan igrač koji se natjecao u elitnom rangu hrvatske košarke. Mladi Filip Palac zamijenio je dres Zaboka onim Vis Corona Platine koja se natječe u talijanskoj trećoj ligi, javlja portal Eurobasket.

Bivši mladi hrvatski reprezentativac u omladinskim je kategorijama nosio dres Cedevite i njezinih filijala, a prvoligašku je košarku počeo igrati u Križevcima u čijem je sastavu još 2013. debitirao u A1 ligi. Naredne je godine preselio u Zabok, a u žutome se dresu vrlo brzo snašao te je već prve sezone zabijao osam koševa uz tri skoka u prosjeku. Ipak, umjesto očekivanog napretka došlo je do stagnacije u njegovim igrama pa mu je, shodno tome, i minutaža opadala. Lani je u jedinstvenoj A1 ligi na terenu provodio gotovo 19 minuta što mu je bilo dovoljno za nešto više od pet poena, 2.4 skoka i 1.3 asistenciju.


Palčev novi klub je prošlu sezonu završio na visokom trećem mjestu na tablici s omjerom 15 pobjeda i 11 poraza, a u novu sezonu ulaze s ambicijom da izbore promociju u viši rang pri čemu bi im hrvatski košarkaš trebao biti od velike pomoći.