Europa i Svijet
Izbornici Poljske i Slovenije se slažu: Hrvatska može igrati protiv svih na Eurobasketu

Izbornici Poljske i Slovenije se slažu: Hrvatska može igrati protiv svih na Eurobasketu

Autor: Teo Cilar Photo: HKS

Nakon što je Hrvatska prošle subote ostavila odličan dojam u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Slovenije u Celju, riječi pohvale stižu od izbornika Poljske i Slovenije.

Hrvatska reprezentacija danas kreće s službenim utakmicama. Prvi protivnik je reprezentacija Poljske u Varšavi u sklopu pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine. Zanimljivu izjavu dao je poljski izbornik, Hrvat Igor Miličić koji smatra da je Hrvatska jedan od favorita Eurobasketa. 

- Hrvatska igra značajno drugačije nakon što se momčadi priključio Krunoslav Simon. Sada je to jedna nova dimenzija, tu je i Dario Šarić, ali i Amerikanac Smith na playu pa bih rekao da je to kao što sam i pretpostavio ljetos, jedna od reprezetacija koja spada među favorite nadolazećeg Eurobasketa. To je sada tri dimenzije drugačija Hrvatska, rekao je Miličić za Sportske novosti. 

Da to nije pila naopako uoči utakmice protiv njegovih Poljaka, potvrđuje i izjava izbornika Slovenije Aleksandera Sekulića nakon teško izborene pobjede nad Hrvatskom prošle subote u Celju.

- Hrvatska će u ovom sastavu biti konkurentna svim reprezentacijama na Eurobasketu i čekati će svoju priliku iz drugog reda, mogu svima pomrsiti račune. 

Koliko ima istine u ovim njihovim riječima, saznat ćemo vrlo brzo.