Hrvatska
Izbornik Anzulović objavio popis s 28 igrača i svih šest NBA-ovaca

Izbornik Anzulović objavio popis s 28 igrača i svih šest NBA-ovaca

Autor: Paulo Sarić

Na popisu nema previše iznenađenja, no postavlja se pitanje gdje je Luka Božić.

Malo manje od mjesec dana prije odlučujućih utakmica u borbi za prolazak u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kini izbornik Dražen Anzulović objavio je prošireni popis kandidata koji će konkurirati za utakmice s Italijom i Rumunjskom.

- S obzirom na novi sustav natjecanja i modalitete dolaska NBA igrača, napravili smo širi popis za ovaj kvalifikacijski ciklus. Priključenjem NBA igrača 20. lipnja skratit ćemo popis na četrnaestoricu koji će biti kandidati za kvalifikacijske utakmice u Italiji i Rumunjskoj – rekao je nedavno imenovani izbornik, kako prenose službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza.

Pripreme hrvatske reprezentacije počinju 11. lipnja u tradicionalnoj bazi u Sv. Martinu na Muri, a 17. istog mjeseca kreće se u Opatiju gdje će se odigrati dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prva će biti zatvorenog tipa i igrat će se 19. lipnja, dok je druga zakazana tri dana kasnije i bit će otvorena za javnost.

- Kasnije tijekom ljeta nam predstoji turnir u Kini, a u rujnu i studenom novi kvalifikacijski ciklusi, tako da ovim popisom želimo provjeriti što veći broj igrača – dodao je izbornik Anzulović.

Hrvatska će 28. lipnja u 20:45 sati u Trstu odmjeriti snage s Italijom, dok će 1. srpnja u Cluju igrati protiv Rumunjske čime će završiti prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Na popisu se nalazi 28 igrača i svih šest hrvatskih NBA-ovaca, dok u odnosu na prošli spisak za utakmice protiv Rumunjske i Nizozemske u Zadru nema iskusnih Marka Popovića i Luke Žorića, a svoje su mjesto među odabranima našla i dva mladića koji su prošlu sezonu proveli igrajući sveučilišnu košarku Marin Marić i Antonio Vranković.

POPIS IGRAČA:

Arapović Marko
Babić Luka
Badžim Roko
Bender Dragan
Bilinovac Josip
Bogdanović Bojan
Bošnjak Domagoj
Kalajžić Mate
Hezonja Mario
Krajina Kristijan
Krušlin Filip
Marić Marin
Mustapić Jakov
Perić Hrvoje
Planinić Darko
Radovčić Krešimir
Ramljak Ivan
Simon Krunoslav
Sobin Josip
Stipčević Rok
Šakić Željko
Šarić Dario
Uljarević Karlo
Vranković Antonio
Vuković Domagoj
Žganec Karlo
Zubac Ivica
Žižić Ante Toni.