Europa i Svijet
Izbornik BiH Bećiragić: Sami smo sebi najveći neprijatelj u situaciji da si sami pucamo u koljeno

Izbornik BiH Bećiragić: Sami smo sebi najveći neprijatelj u situaciji da si sami pucamo u koljeno

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Nakon Mađarske, BiH očekuje nova vrlo bitna, možda i ključna utakmica za prolazak skupine protiv domaćina Njemačke.

Pobjedu njegove BiH protiv Mađarske u prvom kolu Eurobasketa prokomentirao je i izbornik Adis Bećiragić koji ima vrlo zanimljiv način motivacije za svoje igrače. Naime on je svoje igrače nakon pobjede protiv Francuske nazvao "inteligentnim bićima" a očito je kako su i sada slušali njegove savjete i bili inteligentni i u utakmici protiv Mađarske 95:85.

Obrana, disciplina u obrani, trudili smo se 40 minuta igrati obranu i na kraju smo ih slomili. Spuštali smo loptu na naše visoke igrače, imali smo puno skokova i kontra napada. Ako budemo fokusirani svih 40 minuta, možemo biti vrlo opasni. Dobro ćemo se odmoriti za utakmicu protiv Njemačke koja nam slijedi. Prvi korak smo napravili, nema previše vremena za oporavak, mislim da nam raspored ide u prilog, imamo vremena da se pripremimo za Njemačku. Mislim da će nam treća utakmica na turniru biti veći problem, ali mislim da smo dovoljno fizički spremni.

Svoje igrače nazvao inteligentnim bićima nakon pobjede nad Francuskom u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo.  

- Malo je to provokativno s moje strane, da ih isprovociram. Ovo nam je tek peta utakmica zajedno s time da nam se Jusuf Nurkić priključio u posljednje dvije, sad trebamo napraviti ekipu. Mislim da će naša najbolja utakmica biti peti susret na turniru. Imali smo dva tjedna i samo dvije utakmice skupa u kompletnom sastavu.

Za kraj je dao zanimljiv komentar.

- Sami sebi najveći neprijatelj, u situaciji smo da sami sebi pucamo u koljeno. Najvažnije je da igramo koncentrirano, igramo protiv domaćina koji će imati određenu prednost, ali i određene nedostatke.

Ispod u videu možete vidjeti najbolje poteze utakmice između BiH i Mađarske.