Hrvatska
Izbornik Dražen Anzulović prognozira ishode utakmica 3. kola HT Premijer lige

Izbornik Dražen Anzulović prognozira ishode utakmica 3. kola HT Premijer lige

Autor: HKS

'Očekujem lagane pobjede Zadra i Cibone'.

Izbornika reprezentacije Dražena Anzulovića zasigurno nije nužno posebno predstavljati. Ipak valja istaknuti da ove godine slavi dvadesetogodišnjicu službenih trenerskih angažmana, počevši od treniranja juniora Cibone sada već davne 1998. godine.

Po prvi puta seniorsku ekipu kao glavni trener vodi u KK Zagrebu 2001. godine, dok je s Cibonom tri puta osvojio Prvenstvo Hrvatske, a upisao je i osvajanje prvenstva Belgije s BC Charleroi. Vodio je kasnije i Lietuvos Rytas, Cedevitu pa i imao dva izleta u kineske klubove.

U reprezentaciji je, s prekidima, prisutan od 2006. godine - kao pomoćni trener je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Pekingu i Riju, dok 2018. preuzima kormilo.

Izbornik, možda i više od drugih, prati razvoj situacije u HT Premijer ligi, kao i napredak mladih igrača te nam je približio svoja razmišljanja uoči trećeg kola.

  

  • KK HERMES ANALITICA – KK ZABOK, 20.10. u 20:00

Hermes Analitica dolaskom Krapića i Vladovića sigurno ima ekipu koja može parirati Zaboku. Zabok je odlaskom Tomasa izgubio kariku s kojom su slagali igru u prva dva kola i to će zasigurno biti veliki hendikep u ovoj utakmici. Mislim da će to biti jedna neizvjesna utakmica do samog kraja i da se i jedna i druga ekipa mogu nadati pobjedi.

 

  • KK CEDEVITA – KK ALKAR, 20.10. u 20:00

Cedevita je s ovim što je pokazala u prva dva kola apsolutni favorit bez obzira što je Alkar ušao u sezonu s dvije pobjede. Smatram da je u ovoj utakmici Cedevita u prednosti.

 

  • KK ADRIA ŠKRLJEVO  - KK SPLIT, 20.10. u 19:00

Utakmica između Adria Oil Škrljeva i Splita bit će jedna od interesantnijih utakmica ovog kola, s obzirom na to da je Škrljevo startalo s dva poraza, a možda su i roster i ambicije kluba bili iznad toga. Međutim, i Split je odigrao zadnje kolo ispod svojih očekivanja. Tako će i jedna i druga ekipa očekivati puno od ove utakmice i očekujem neizvjesnu utakmicu do kraja.

 

  • GKK ŠIBENIK – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK, 20.10. U 19:00

Nakon što su kompletirale ekipu, KK Vrijednosnice Osijek su u prošlom kolu protiv Adrie Oil Škrljeva pokazale zavidan nivo igre, a  Šibenik je utakmicom protiv CIbone apsolutno naglasio svoje mogućnosti. Sama utakmica će se igrati između dva podjednaka protivnika.  S obzirom na domaći teren i na atmosferu koju će imati u svojoj dvorani, Šibenik ima imperativ pobjede. Mislim da će biti vrlo neizvjesna utakmica do samog kraja s mogućnosti pobjede za obje ekipe.

 

  • KK BOSCO – KK CIBONA, 23. 10. U 20:00   Arena sport TV

Cibona je apsolutni favorit, razlika u kvaliteti je primjetna i mislim da je ovo jedna izvjesnijih utakmica trećeg kola.

 

  • KK ZADAR – KK GORICA, 18.10. u 17:00

Zadar će s obzirom na krizu rezultata u zadnja dvije utakmice, porazom od Zaboka i porazom u Ljubljani, sigurno imati maksimalan pristup utakmici. Ipak je tu razlika u kvaliteti, Zadar je veliki favorit i očekujem laganu pobjedu.