Europa i Svijet
Hrvatska
Izbornik Mršić: 'Nestrpljivo čekamo prvu utakmicu, ništa od Simona'

Izbornik Mršić: 'Nestrpljivo čekamo prvu utakmicu, ništa od Simona'

Želimo izaći na parket pred punom dvoranom.

Dan uoči kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2021 između Hrvatske i Švedske u Hotelu Garden Inn Hilton održana je konferencija za medije.

Dečki su došli jako motivirani i željni dokazivanja, napravili smo nekoliko jako dobrih treninga i nestrpljivo čekamo prvu kvalifikacijsku utakmicu. Želimo izaći na parket pred punom dvoranom Dražena Petrovića, dati sve od sebe, uživati na parketu i iskreno se nadam i očekujem nadam se da će to biti dovoljno“, započeo je izbornik Mršić.

Kakvi su nam protivnici?

 „Šveđani su stigli u sastavu kakvom smo i očekivali, odnosno u najboljem mogućem. Igraju dosta brzo i agresivni su. Može se reći da preferiraju španjolski stil igre jer imaju pet igrača iz španjolske lige te još dva iz druge španjolske lige – što znači da je sedam igrača produkt španjolske škole košarke. No, ponavljam, mi smo domaćini, dobro smo trenirali, motivirani smo i u dobrom stanju. Moramo parirati njihovom intenzitetu i onda će naša kvaliteta doći do izražaja.“

Nažalost, izbornik je iznio i informaciju da za reprezentaciju ipak neće zaigrati Kruno Simon, kako je bilo najavljeno. Naime, zbog ozljede lakta Kruno je propustio posljednja dva treninga svoga kluba te je preporuka iz euroligaškog Efesa da ne zaigra.

Povratnik u reprezentaciju i reprezentativac s najviše utakmica u nogama Roko Leni Ukić rekao je kako se slaže s izbornikom te da su on i suigrači motivirani i da jedva čekaju utakmice.

Mi prvi, igrači i stožer, smo prvi koji bi trebali izgraditi pozitivu, to je ono što nam je najpotrebnije. U prošlom ciklusu je bilo nekih stvari koje su negativno utjecale na našu ekipu. Momci koji su tu prisutni su kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni i koncentrirani, sad samo to sve treba prenijeti na parket i napraviti tu sinergiju na domaćem terenu s publikom. Tko god je na drugoj strani, uza sav respekt, ne moramo se pretjerano opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima.“

Marin Marić mlađi je reprezentativac koji se sa školovanja u SAD-u preselio najprije u belgijski Oostende, a od ove je godine u Okapi Aalstaru, također belgijskom klubu. Ljetos je osjetio čari seniorske reprezentacije na Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu.

„Imam priliku igrati pred svojim roditeljima nakon dosta dugo izbivanja. Drugačiji je osjećaj igrati u Hrvatskoj i presretan sam što sam ovdje. Hvala izborniku što mi je dao povjerenje.“