Europa i Svijet
Hrvatska
Izbornik Skelin objavio konačan popis

Izbornik Skelin objavio konačan popis

Autor: Paulo Sarić

Poznati igrači koji će predstavljati Hrvatsku u utakmicama s Nizozemskom i Italijom.

Hrvatski izbornik Ivica Skelin skratio je popis kandidata za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Kini. Za razliku od prvotnog popisa na kojemu su se našla 24 igrača, na skraćenom se popisu nalazi njih 16. U odnosu na prošireni popis otpala su četiri mlada reprezentativca - Krešimir Radovčić, Mate Kalajžić, Mateo Drežnjak i Luka Šamanić, ali i nešto stariji Cedevitin dvojac Karlo Žganec i Nik Slavica.

Osim njih, među igračima koji će predstavljati Hrvatsku u Almereu i Zagrebu nema ni Roka Stipčevića niti Damjana Rudeža, dok će iskusni Krunoslav Simon biti na raspolaganju samo za drugu utakmicu protiv Italije.

Podsjetimo, hrvatska košarkaška reprezentacija nalazi se u skupini D zajedno s Italijom, Nizozemskom i Rumunjskom.

POPIS REPREZENTATIVACA:

Darko Planinić, Miro Bilan, Josip Sobin, Željko Šakić, Tomislav Zubčić, Boris Barać, Ivan Ramljak, Luka Božić, Krunoslav Simon, Domagoj Bošnjak, Filip Krušlin, Josip Bilinovac, Roko Badžim, Dominik Mavra, Jakov Mustapić i Toni Katić.

STUČNI STOŽER:

Ivica Skelin, izbornik

Dražen Orešković, pomoćni trener

Ivan Velić, pomoćni trener

Vladimir Krstić, pomoćni trener

Jurica Šango, kondicijski trener

Hrvatska prvu utakmicu igra 24. studenoga u Nizozemskoj, dok dva dana kasnije u Košarkaškom centru Dražen Petrović, s počekom u 18 sati, dočekuje Italiju.