Hrvatska
Regija
AUDIO: „Izgubljena“ Cedevita traži povratak na pravi kolosijek

AUDIO: „Izgubljena“ Cedevita traži povratak na pravi kolosijek

Autor: Paulo Sarić

Dvostruki program pred Zagrepčanima.

Nakon uvjerljivog poraza na domaćem terenu od ruskog Lokomotiva, Cedevita se okreće regionalnim izazovima. Sutra ju očekuje gostovanje u Ljubljani gdje ih dočekuje Petrol Olimpija. Slovenci su nedavno napravili značajne promijene u momčadi, doveli su nekoliko igrača te su promijenili trenera i s visokim motivom dočekuju hrvatskog prvaka.

- Čeka nas teška utakmica. Olimpija je još uvijek u opasnoj zoni te će napraviti sve da nas pobijedi kako bi što prije riješila pitanje ostanka. Na nama je da napravimo sve kako bismo dobili tu utakmicu i raščistili neke stvari. Trebamo skupiti glave jer samo kao ekipa možemo napraviti rezultatrekao je u najavi utakmice trener Vitamina Jurij Zdovc.

Cedevita se trenutno nalazi na trećem mjestu Jadranske lige s omjerom 13-4, a i dalje je neporažena u domaćem prvenstvu, no slabije predstave u europskom natjecanju su ostavile traga na Zdovčevoj momčadi koja u zadnje vrijeme igra klimavo.

- Teško ćemo preko noći napraviti bitan pomak jer nemamo pravi trening. No, mislim da imamo pametne i odgovorne igrače koji će shvatiti neke stvari i da ćemo dignuti igru. Prvenstveno u obrani, a onda i u napadu. Do pauze nas očekuje još puno jako bitnih utakmica sa završetkom u kupu. Naši ciljevi su jasni – dobiti svaki sljedeći susret i vratiti se osnovama jer smo se izgubili. Evidentna je nervoza kod igrača. Umorni, su. Zasićeni. Moramo biti pametni i do pauze napraviti maksimum, a onda naći vrijeme za odmor i napredak – kazao je slovenski stručnjak.

Četiri poraza u prva četiri kola 7DAYS EuroCupa izbacila su Zagrepčane iz borbe za prolazak u četvrtfinale, pa će se veći naglasak staviti na preostala natjecanja. A tu Cedevita jako dobro stoji te je i dalje među glavnim favoritima za naslove.

- Eurokup je iza nas. Ostale su nam još dvije revijalne utakmice. Pristupit ćemo im ozbiljno, ali se okrećemo ABA ligi i hrvatskom prvenstvu gdje se nadamo da ćemo uzeti oba naslova – izjavio je Džanan Musa uoči puta u Sloveniju.

FOTO: Marin Sušić (Cedevita)

Dodatni problem zagrebačkoj momčadi predstavlja gust raspored. Treninga je vrlo malo, a s kakvim se poteškoćama susreće naš najbolji klub svjedoči i podatak da su danas u podne krenuli u Ljubljanu gdje sutra igraju utakmicu ABA lige da bi se iste večeri vratili u Zagreb, a u nedjelju ujutro putuju u Zadar na derbi HT Premijer lige.

- Premda je Olimpija u lošem ritmu za nas to ništa ne znači jer ni mi ne igramo najsjajnije, ali se nadam da će od utakmice u Sloveniji krenuti nabolje i da ćemo uhvatiti ritam koji nam treba za kraj sezone. Radi se o dobroj momčadi koja je nedavno dovela Lorbeka i Mirzu Begića, našeg bivšeg suigrača. Poznajemo njihovu strategiju i igrače. Doveli su novog trenera pa su malo promijenili koncepciju igre, ali imaju nekoliko povrijeđenih igrača te svoju šansu tražimo u agresivnoj obrani i zalaganju svih 40 minuta – zaključio je mladi bosanskohercegovački reprezentativac.

Olakotnu okolnost Vitaminima predstavljaju ozljede Domena Lorbeka i Jana Barbariča koji će preskočiti sutrašnji dvoboj, dok je upitan nastup Jana Špana.

- Nakon dugo vremena igramo utakmicu na domaćem terenu. U goste nam dolazi Cedevita koja se nalazi pri samom vrhu ABA lige. Učinit ćemo sve kako bismo ispravili lošiji dojam iz posljednjih nekoliko susreta te ćemo pokušati izvući pozitivan rezultatkratko je prokomentirao subotnji dvoboj trener Zmajčeka Zoran Martić.

Slovenci zagrebačku momčad stavljaju u ulogu favorita, no najavljuju borbu do samoga kraja.

- Cedevita je sigurno favorit, ali učinit ćemo sve da se pred domaćom publikom dobro suprotstavimo protivniku -  najavio je utakmicu iz ljubljanske perspektive slovenski reprezentativac Gregor Hrovat.

Cedevita je na put krenula bez Marka Arapovića i Ivana Ramljaka, a prvi dio dvostrukog vikend rasporeda igra se u subotu u dvorani Tivoli, s početkom u 17 sati.