Europa i Svijet
Hrvatska
Izrael prekinuo niz pobjeda Hrvatske, sa Slovačkom za prolaz dalje

Izrael prekinuo niz pobjeda Hrvatske, sa Slovačkom za prolaz dalje

Na Europskom prvenstvu B divizije na Kosovu Hrvatska je upisala poraz od Izraela s 56:61 (17-12, 5-14, 13-17, 21-18).

Na Europskom prvenstvu B divizije na Kosovu Hrvatska je upisala poraz od Izraela.

Nakon tri uzastopne pobjede na Europskom prvenstvu u Prištini, U16 ženska reprezentacija Hrvatska je upisala prvi poraz. Bolja je bila reprezentacija Izraela sa 61:56.

Naše su djevojke utakmicu otvorile dobro i nakon prvih deset minuta igre bile u vodstvu sa 17:12. No, u nastavku igra na hrvatskoj strani staje i u početnih pet minuta druge četvrtine ne bilježe se poeni. U cijeloj drugoj četvrtini ušao je tek skok šut iz okreta Dorje Ive Žaje, što je u kombinaciji s tri pogođena slobodna bacanja iznosilo tek 5 poena u drugoj dionici.

Drugo poluvrijeme kreće s 22:26 za izraelsku reprezentaciju, neveliko vodstvo koje Hrvatska ipak nije uspjela preokrenuti. Košem Ive Vunić četrdesetak sekundi do kraja utakmice Hrvatska je bila na priključku pri 56:57, no bili su to ujedno i zadnji hrvatski poeni u ovom susretu.

Dorja Iva Žaja je upisala double-double s 18 poena i 22 (!) skoka, a Vivien Nejašmić je dodala 12 poena uz 8 skokova. Dobru je igru pokazala i Nika Rodek s 8 poena, 4 asistencije, 3 osvojene lopte i blokadom.

KOMPLETNA STATISTIKA 

U skupini C, osim naše, još dvije ekipe imaju po tri pobjede i jedan poraz - Norveška i Slovačka. Izrael ima dva poraza, Švicarska tri, dok Kosovo nije uspjelo upisati niti jednu pobjedu. Kako u četvrtfinale prolaze po dvije ekipe iz svake skupine, sljedeća utakmica izabranica Željka Ciglara, ona protiv Slovačke, krucijalna je za prolaz u daljnju borbu za diviziju A. Utakmicu možete pratiti uživo na našem Facebooku i FIBA YouTube kanalu sutra, 20. kolovoza od 15 sati.