Hrvatska
FOTO: Izvrsna Mihaela Lazić nedovoljna Brođankama

FOTO: Izvrsna Mihaela Lazić nedovoljna Brođankama

Autor: Paulo Sarić

Zadranke su došle do nove uvjerljive pobjede na domaćem terenu.

Košarkašice Zadra došle su do svoje šeste pobjede u Prvoj ženskoj lige svladavši na domaćem terenu ekipu Broda na Savi rezultatom 84-48 i time zadržale Slavonke na samo jednoj pobjedi u dosadašnjem tijeku sezone. Kako se i očekivalo, Zadranke su vrlo rano preuzele kontrolu nad susretom te su se sredinom druge dionice odvojile na dvoznamenkastu prednost koju su mirno održavale do kraja utakmice.

Utakmica je bila ravnopravna prvih osam minuta, a gošće je to vrijeme u egalu držala mlada reprezentativka Mihaela Lazić koja je u prvoj četvrtini zabila devet od 14 koševa svoga tima. Dalmatinke su počele igrati kako se od njih očekivalo nakon što je u igru ušla iskusna Ana Vrsaljko koja je u kratkom roku postigla pet poena i odvela svoju ekipu u vodstvo.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Kod gošći je Lazić nastavila dobro igrati i na početku druge četvrtine, a dok je ona vukla brodsku lokomotivu djevojke Dražena Rimarčuka držale su se na posjedu zaostatka. No, s protokom vremena ju je sustigao umor, a kako nije imala pomoć mladih suigračica, domaće su djevojke krenule u seriju 17-2 kojom su otišle na velikih 19 razlike (41-22).  Na poluvremenu je bilo 48-24 za ŽKK Zadar, a zanimljivo je spomenuti da je Lazić ubacila sve poene za Brod na Savi u drugoj dionici.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Bio je to još i dobar rezultat za gošće s obzirom na ono što je uslijedilo u nastavku. Igračice Marije Mazije nastavile su s dobrom partijom, pa je prednost rasla iz minute u minutu. Sredinom treće četvrtine već je bilo plus 31 za Zadranke (55-24), a u posljednjih se deset minuta ušlo sa 71-36. Kako je susret odavno bio riješen do kraja su priliku dobile i igračice s klupe, pa se razlika nije previše mijenjala.

- Na kraju se pokazalo da ekipa Broda ima jedno lice kada igra kod kuće, a drugo kada igra na strani. Nama je ova pobjeda trebala. Nismo blistale svih 40 minuta, ali u jednom smo periodu odigrale dobro. Tražila sam trku i agresivnost u obranu, no čini mi se da se na defenzivnom dijelu terena još uvijek bojimo igrati agresivno. Ipak, ako mislimo pobjeđivati timove koji su kvalitetom iznad razine Broda na Savi morat početi tako igrati. No, još uvijek izgledamo zgrčeno – rekla je nakon utakmice domaća trenerica Marija Mazija.

Najbolja u redovima pobjednica bila je Vrsaljko s 20 poena i šest skokova, a 14 je dodala Lara Nikpalj koja je imala i 14 uhvaćenih lopti te šest asistencija, dok je gošće očekivano predvodila najefikasnija košarkašica lige mlada Mihaela Lazić s 30 koševa i sedam skokova.