Hrvatska
Regija
Izvrsna Zovko za prvu pobjedu Raguse

Izvrsna Zovko za prvu pobjedu Raguse

Autor: Paulo Sarić

Slavlje Dubrovčanki u derbiju začelja.

Košarkašice Raguse kvalitetnom su igrom svladale gošće iz Kraljeva i došle do svoje prve pobjede u BTravel WABA ligi. Iako konačnih 70-67 i ne izgleda uvjerljivo, to je posljedica opuštanja u posljednjih deset minuta zahvaljujući čemu su Srpkinje ublažile poraz.

Izvrsno su Dubrovčanke otvorile utakmicu. Preko šest minuta cure Zdravka Kitina nisu primile koš iz igre, a nekoliko napada kasnije polaganjem Katarine Matijević odvojile su se na dvoznamenkastu (16-5) koju nisu ispuštale do pred sam kraj treće četvrtine. Prva je četvrtina završena s plus 16 za domaću ekipu koja je na otvaranju druge dionice otišla i na 20 koševa prednosti (29-8) čime je praktički riješila pitanje pobjednika.

Idućih je dvadesetak minuta proteklo u izjednačenoj igri u kojoj je svaki ozbiljniji napad Kraljeva pravovremeno odbijen. Na odmor se otišlo s 44-30, a s istom se razlikom ušlo i u posljednju četvrtinu, premda su gošće u 28. minuti košem i dodatnim slobodnim bacanjem Aleksandre Katić prišle na samo minus osam (55-47). No, odmah je odgovorila danas raspoložena Josipa Zovko koja je povezala pet poena i vratila svoju ekipu u mirnije vode.

Ragusa se držala na dvoznamenkastoj prednosti sve do tri minute i 14 sekundi prije kraja kada je Dragana Nikolić ponovno dovela Kraljevo na minus osam (68-60), da bi Tamara Rajić i Mendisa Ali BraShey smanjile na samo pet koševa zaostatka na ulasku u posljednju minutu, no nisu imale snage za potpuni preokret.

Najbolja u redovima pobjednica bila je Josipa Zovko s 23 poena, 13 skokova i tri asistencije, dok je gošće predvodila Tamara Rajić s 18 koševa.