Hrvatska
Izvrsni Duje Brala na korak od triple-doublea, Zadar na plus 39!

Izvrsni Duje Brala na korak od triple-doublea, Zadar na plus 39!

Autor: Paulo Sarić

Sve je bilo riješeno već nakon deset minuta igre.

Mladi košarkaši Zadra pobjedom su otvorili drugo izdanje Jedinstvene kadetske lige. Igrači Marka Selina predvođeni zlatnim kadetom Dujom Bralom na gostovanju u Slavoniji uvjerljivo su svladali KA Osijek rezultatom 41-80.

Sve je bilo gotovo već u prvoj četvrtini u kojoj su domaćini ubacili tek četiri poena, od čega samo dva iz igre. Zadrani su na krilima Lovre Stanovića koji je dobar dio prošle sezone proveo sa seniorima Jazina već u šestoj minuti otišli na dvoznamenkastu prednost (2-13) što su nastavili povećavati praktički iz minute u minutu. Domaćini su se u drugoj dionici konsolidirali i dobrom obranom limitirali goste na samo 14 koševa te su serijom 6-0 u jednom trenutku prišli na minus 13 (12-25), no završnica poluvremena je pripala Dalmatincima koji su na veliki odmor otišli s ravnih 20 poena prednosti (15-35).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nakon povratka iz svlačionica gledali smo izjednačenu igru u kojoj su se nadigravali domaći Petar Kozić i zlatni kadet s ovoljetnog Europskog prvenstva za košarkaše do 16 godina Duje Brala pa se razlika nije previše mijenjala sve do starta posljednje četvrtine koju su gosti otvorili s 2-10 i ubrzo otišli na plus 30. Do kraja su priliku dobili i mladići s klupe što su Zadrani iskoristili da dodatno podebljaju prednost koja je na kraju susreta dosegla i 39 koševa razlike.

Goste je do velike pobjede vodio Duje Brala s 24 poena, deset skokova, devet ukradenih lopti i četiri asistencije, a dvoznamenkasti su bili i Lovre Stanović i Karlo Kovačević koji su ubacili po deset koševa, čemu je potonji dodao i sedam skokova, dok je najraspoloženiji u redovima momčadi Gorana Kramarića bio kapetan Petar Kozić s 19 poena i pet skokova.