Europa i Svijet
Hrvatska
Izvrsni Miro Bilan odveo svoju momčad do nove pobjede

Izvrsni Miro Bilan odveo svoju momčad do nove pobjede

Autor: Paulo Sarić

Bivši igrač Cedevite brzo se snašao u svom novom klubu.

Reprezentativni centar Miro Bilan nastavlja s jako dobrim partijama u Francuskoj. Nakon što je nekoliko mjeseci čekao klub nakon završetka suradnje s Cedevitom, visoki se Šibenčanin skrasio u Strasbourgu i odmah postao jedna od udarnih igli svoje momčadi.

Nakon dobrog debija u Ligi prvaka, tj. BCL-u protiv Estudiantesa u kojemu je sa 16 koševa bio najbolji strijelac svoje momčadi, u jučerašnjem je susretu protiv Gravelinesa ponovno dospio pod medijske reflektore. Ovaj je put otišao korak dalje i u uvjerljivu pobjedu svoje momčadi ugradio 19 poena i sedam skokova za samo 24 minute na parketu, te je s ukupnom valorizacijom 26 bio najkorisniji igrač dvoboja.


U ostalim je susretima osmog kola francuskog prvenstva Monaco u petak pobijedio Châlons-Reims 96-86, Limoges je bio bolji od Choelta 89-86, Hyères-Toulon je svladao Nanterre 90-86, Boulazac je u neizvjesnoj završnici slavio protiv Le Portela 88-87, Bourg-en-Bres je nadvisio Chalona 99-93, dok je Antibes trijumfirao protiv Lyon-Villeurbannea 91-73.

Do kraja kola ostala su još dva susreta. Idući protivnik Cedevite u EuroCupu Levallois danas dočekuje Le Mans, dok Dijon sutra gostuje kod Pau-Lacq-Orteza.