Europa i Svijet
Hrvatska
Izvrsno poluvrijeme Bendera

Izvrsno poluvrijeme Bendera

Autor: Paulo Sarić

Ivica Zubac je pružio solidnu partiju, a Dukan je ponovno bio epizodist.

I prošle su noći trojica hrvatskih košarkaša izišli na lasvegaške parkete. Najbolji od njih bio je Dragan Bender koji je odigrao dobru partiju u porazu svoje momčadi od Houston Rocketsa rezultatom 99-94. Četvrti odabir na prošlogodišnjem draftu završio je susret s 12 koševa, šest skokova i dvije asistencije za 27 minuta provedenih na parketu. Posebno je bio uvjerljiv u prvome poluvremenu tijekom kojega je zabio deset poena i bio jedan od najboljih igrača na terenu. Išao ga je šut te je ubacivši dvije trice pokazao da ima sposobnost zabijanja iza linije 7.25 metara. Ipak, i dalje mu fali konzistentnosti, što se vidjelo u drugom dijelu. U neizvjesnoj završnici Rocketse je do pobjede odveo vrlo dobri Troy Williams koji je susret završio s 27 koševa.


Osim njega, noćas, ili bolje rečeno jutros, na teren je izišao i bivši igrač Cibone Ivica Zubac. Mostarac je odigrao statistički prosječnu partiju u kojoj je zabio osam koševa uz dvije asistencije, no s obzirom na stil igre LA Lakersa i izostanak Lonza Balla nije ni dobio puno prilika za popravljanje učinka. Na terenu je većinom čuvao grčkog reprezentativca Georgiosa Papagiannisa koji mu nije zabio niti poena, no za razliku od našeg igrača je uhvatio pet skokova. Nakon izjednačene igre prvih 15-ak minuta Lakersi su ubacili u brzinu više i izgradili veliku prednost koja je u jednom trenutku iznosila 28 poena. Ipak, njihovi se suparnici iz glavnog grada Kalifornije nisu predavali te su se vratili u susret i sredinom posljednje dionice čak i poveli. No, više od toga nisu mogli, pa su Los Angeles Lakersi u neizvjesnoj završnici došli do svoje prve pobjede u Nevadi.


Uz gornje spomenuti dvojac, sinoć je nastupio i Duje Dukan koji je u igru ušao tri minute prije kraja susreta pri vodstvu svoje momčadi 21 razlike, no ostao je bez ikakvog statističkog učinka.

 Večeras će na teren istrčati Ante Toni Žižić, čiji Boston Celticsi pola sata iza ponoći igraju protiv Philadelphia 76sa