Hrvatska
Regija
VIDEO Jakob Pullen zabio 41 poen u uvjerljivoj  pobjedi Cedevite

VIDEO Jakob Pullen zabio 41 poen u uvjerljivoj pobjedi Cedevite

Autor: KK Cedevita

Krka nije imala nikakve izglede.

U 9. kolu ABA lige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović svladala Krku 104:75. Momčad Slavena Rimca sada ima omjer 5-4 i na četvrtom je mjestu na tablici, a pobjedu je upisala na krilima raspoloženog Jacoba Pullena, koji je utakmicu završio s 41 poenom. Pullen je za dva šutirao 10/11, za tri 5/8, a slobodna bacanja gađao je 6/7.

Osim pobjede, dobra je vijest za Cedevitu što joj se nakon dužeg izbivanja zbog ozljede vratio i Filip Krušlin, a u klubu su stoga u reprezentaciju Brazila ranije odlučili pustiti Vitora Benitea. Domaćini su kontrolu preuzeli serijom 18-3 u drugoj četvrtini, a taj period dobre igre Cedevite nastupio je nakon što je Slaven Rimac pozvao timeout jer su gosti na 8:56 min. do kraja prvog poluvremena poveli 26:21.

Pullen je već u prvom poluvremenu ubacio 17 poena i Zagrepčani su na veliki odmor otišli s prednošću 49:35.

Krka je još bila u igri kad je Jure Lalić u 27. minuti pod košem poentirao za 55:64 zaostatak gostiju. Međutim, Pullen (dva poena), Jakov Mustapić (trica i polaganje), Toni Katić (dva slobodna bacanja) i James Bell (trica) treću su četvrtinu zaključili serijom 12-0 za vodstvo Cedevite 76:55, poslije čega pobjeda domaćina više nije bila ugrožena.

Cedevita je naposljetku utakmicu završila uz šut za tricu 10/21. Uz Pullena su dvocifreni kod domaćina bili još Cook s 20 poena i četiri skoka te Stipanović sa 17 poena i 11 skokova.

Prvi strijelac i asistent gostiju bio je Marinelli s 14 poena i šest asistencija.

Utakmicu je uživo došao pogledati i bivši igrač Cedevite Roko Ukić.



Cedevita – Krka kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Napravili smo dosta dobrih stvari u zadnjih par utakmica i bilo bi šteta da smo danas, kao što je rekao Jacob, izgubili momentum pobjeda. Sada pred nama imamo jedan period da se mentalno osvježimo. Ova pobjeda bitna je s aspekta pozicije u ABA ligi da se vidi da imamo ambicije. Bez obzira na određen probleme, vratili smo se u gornji dio tablice. Sada su pred nama utakmice koje neće biti lake, ali mislim da imamo kvalitetu i polako počinjemo u nekim stvarima izgledati kao ekipa. Ono na čemu dosta moramo raditi je obrambeni dio i individualna odgovornost."

Kad je i bila velika razlika, Rimac nije želio prekinuti Pullenov ritam.

"Ja mislim da, prije svega, ljudi u dvoranu nisu došli gledati trenera da radi izmjenu, nego su došli gledati igrače. Ja to iskreno volim. Na kraju krajeva, i s neke igračke perspektive mislim da kad ti je dan treba pustiti čovjeka. Nije lako doći u neki ritam koji je baš fenomenalan. Tako da je stvarno sreća da nam je ovo već druga ili treća utakmica da nam je jedan igrač baš raspoložen. Ja sam prvi za to da onaj koga ide neka igra 50 minuta", rekao je trener Cedevite.

Jacob Pullen, playmaker Cedevite: "Bila je to važna utakmica. Trebali smo ovu pobjedu kako bi zadržali momentum. Naši igrači dobro su danas branili i igrali smo čvrsto. Moji suigrači danas su mi postavljali dobre blokove, lopta je počela prolaziti kroz mrežicu i to je to. Mislim da se mi kao momčad počinjemo sve bolje razumjeti međusobno. Igrači bolje razumiju tko što treba raditi i tu je naš trenerski štab odradio dobar posao. Postavili su igrače u dobre pozicije na terenu. Sada imamo momčad u kojoj igrači razumiju svoju ulogu i teško nas je pobijediti sve dok tako nastavimo igrati."

Simon Petrov, trener Krke: "Vidjela se razlika. Cedevita je puno bolja ekipa. Mi smo u prvom poluvremenu pokazali da možemo biti ozbiljan protivnik Cedeviti, ali protiv ovako čvrste ekipe i ovakvog Pullena nismo imali šanse. Tako da im čestitam na pobjedi."