Hrvatska
Jakov Vladović pojačava 'analitičare'

Jakov Vladović pojačava 'analitičare'

Autor: Branko Tabak

Iskusni zadarski razigravač kratko se zadržao u KK Jazine Arbanasi.

Jakov Vladović je novi igrač Hermes Analitice. Bivši igrač Zadra, kojem nakon isteka ugovora nije ponuđen nastavak suradnje od strane matičnog kluba, krajem rujna je potpisao za zadarskog prvoligaša KK Jazine Arbanasi.

Vladović je odigrao tek jedan susret za momčad Luke Bujasa. Vješto je dirigirao igrom Jazina (19 poena, 6 asistencija, 6 skokova) koje su upisale uvjerljivu pobjedu protiv Pule 1981.

Vrlo brzo stigao je poziv iz Hermes Analitice. Zagrepčani su novu sezonu Premijer lige otvorili uvjerljivim domaćim porazom od Splita. Zaigrali su na kartu iskustva na mjestu razigravača i posegnuli za Vladovićem.

- Sve smo brzo dogovorili. U pitanju je otvoreni ugovor u kojem sam se obvezao ostati u Hermesu najmanje sljedećih 6-7 kola. Nakon toga su mi otvorene ruke. Polako, idemo korak po korak, rekao je u izjavi za Basketball.hr Vladović koji se s Jazinama razišao uz stisak ruke i  dobre želje. 

U 8. kolu HT Premijer lige (23./24. 11.) Hermes će biti domaćin Zadru. Sigurni smo, Vladoviću motiva neće nedostajati.

Podsjetimo, zbog ozljede i operativnog zahvata Vladović je propustio prvi dio prošle sezone, a u drugom je u ABA ligi u prosjeku zabijao 10 poena uz 5 asistencija po utakmici.