Hrvatska
Regija
Jakša Vulić: Kapustina minutaža govori koliko je kvalitetna momčad SC Derbyja

Jakša Vulić: Kapustina minutaža govori koliko je kvalitetna momčad SC Derbyja

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Vedran Vlahović/Vektor Media

Osmo kolo, šesto gostovanje

Cibona će u petak, 17. studenog, protiv podgoričke momčadi SC Derby odraditi svoje šesto gostovanje u uvodnih osam kola regionalne AdmiralBet ABA lige. Start u sezonu bio je izrazito zahtjevan, pogotovo uz sve probleme s kojima se momčad susretala, ali s dvije uzastopne pobjede protiv Mornara i Krke danas je atmosfera pod ‘Tornjem’ pozitivnija.

‘Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu i pet poraza na otvaranju, čemu je dosta kumovao i težak raspored s gostovanjima poput Beograda, Podgorice i Zadra, u posljednje dvije utakmice upisali smo dvije pobjede protiv direktnih konkurenata u borbi za ostanak. Pobjede su to nakon kojih je i atmosfera u momčadi vedrija, pozitivnija, puno smo optimističniji pa nam je u takvom ozračju i puno lakše pripremati se za nadolazeće utakmice.’ - rekao je u uvodu trener KK Cibona, Jakša Vulić.

Za razliku od Cibone, SC Derby je sezonu otvorio na impresivan način osvajanjem ABA Superkupa gdje su rušili FMP, Budućnost te Partizan u finalu. U regularnom dijelu sezone kod kuće su upisali tri uvjerljive pobjede i jasno je da Cibonu očekuje težak ispit u Morači.

‘Momčad su koja je do sada neporažena na domaćem terenu, imaju kombinaciju mladih potentnih igrača s nešto iskusnijima, a tu je i jaka kolonija hrvatskih igrača u Kapusti, Drežnjaku i Tomislavu Ivišiću. Dobro se poznajemo, jača strana njihove igre je definitivno skok koji ćemo morati dobro kontrolirati te na što ćemo morati posebno obratiti pažnju. Dubinu u igri i snagu pod košem im dodatno daje Kenan Kamenjaš, a na vanjskim pozicijama igrač s najvećim povjerenjem kod trenera Žakelja je bez dileme Mateo Drežnjak, naš bivši igrač. Tu je i Kapusta koji za razliku od Drežnjaka ima nešto manju minutažu, pogotovo ako usporedimo njegovu sadašnju ulogu u momčadi s prošlogodišnjom koju je imao u Cibonu, a što jasno govori koliko je kvalitetna momčad SC Derbyja. Bez obzira na sve, na valu dvije pobjede protiv Mornara i Krke, mi idemo u Podgoricu spremni pružiti dobru utakmicu. U ovom kratkom vremenu pripremili smo se najbolje što smo mogli, obratit ćemo pažnju na pick&roll obranu gdje ćemo morati zaustaviti vanjske igrače, odličnog šutera Dawkinsa te igru pod košem Kenana Kamenjaša.’ - zaključio je Vulić.

Iz perspektive Domagoja Prolete, igrača KK Cibona, o pogledu na cijelu situaciju, ali i utakmicu u Podgorici, mogli smo zaključiti da svi u momčadi slično razmišljaju. Domagoj je svjestan izazovne situacije, ali vjeruje u svoje suigrače te da Cibona uz timski rad može do željenih pobjeda.

‘Sigurno da je početak sezone bio težak, ali iza nas su dvije važne pobjede i taj niz želimo nastaviti i u Podgorici. Vjerujem u ovu ekipu, posjedujemo kvalitetu i uz timski rad možemo do novih pobjeda. SC Derby je mlada poletna i agresivna momčad koja zna što želi, i smatram da je njihov glavni adut to što imaju kostur ekipe na okupu već par sezona na čelu s trenerom Žakeljom. Sigurno je da nas očekuje jedna zahtjevna utakmica, međutim imamo i mi svoje adute i razlog za optimizam!’ - rekao je u najavi Domagoj.

Momčad iz Podgorice u prvi rang regionalne lige ušla je osvajanjem NLB ABA 2 lige u sezoni 2020./21., u prvoj sezoni zauzeli su visoko sedmo mjesto, prošle sezone s osme pozicije ušli su u doigravanje da bi kasnijeg prvaka Partizan držali na rubu izbacivanja sve do konca druge utakmice. Što se tiče međusobnog omjera, odigrane su do danas četiri utakmice, a SC Derby slavio je tri puta, dok je Cibona upisala jednu pobjedu kod kuće.

Utakmica je na rasporedu u petak, 17. studenog, u 21:00h u Sportskom centru Morača s prijenosom na Arena Sport 1 kanalu.