Europa i Svijet
Hrvatska
James Florence u finalu utišao Škifićevu klapu

James Florence u finalu utišao Škifićevu klapu

Autor: Paulo Sarić

Stelmet je u finalnoj seriji doigravanja u Poljskoj poveo protiv Toruna 2-0.

Nakon poraza u prvom susretu, Torun zadarskog košarkaša Jure Škifića poražen je i u drugome susretu finala poljskog prvenstva od Stelmeta iz Zelene Góre gotovo identičnim rezultatom. Za razliku od minus 19 u prvoj utakmici, Škifićeva momčad je u drugom finalnom meču poražena sa 21 košem razlike.

Iako su dobro otvorili susret te u jednom trenutku, košem upravo hrvatskog krilnog centra, imali i deset poena viška, gosti su ubrzo zapali u rezultatski minus. Držali su se do 17. minute susreta, no tada je domaća momčad pokazala svu svoju kvalitetu. Nakon plus šest na poluvremenu, Zielona Góra se u 26. minuti odvojila na dvoznamenkastu prednost te lagano privela susret kraju. Moore je na najvećih plus 23 domaću momčad odveo dvije minute prije kraja, da bi konačnih 87-66 postavio Śnieg.

Domaćina je do velikog vodstva u seriji vodio bivši igrač Cibone i Zadra, James Florence, koji je zabio 21 koš, dok je Vladimir Dragičević dodao 17 poena. God gostiju najefikasniji je bio mađarski reprezentativac Obie Trotter sa 15 koševa. Škifić je za 15 minuta u igri zabio pet poena uz četiri uhvaćena skoka.

Idući susret igra se u ponedjeljak u 18.30h.