Europa i Svijet
Regija
James Robinson III napustio Igokeu

James Robinson III napustio Igokeu

Autor: Paulo Sarić

Bivši mladi reprezentativac SAD-a karijeru će nastaviti u Bavarskoj.

Igokea je dosta rano krenula u sastavljanje momčadi za narednu sezonu te je prije desetak dana produžila ugovore s dvojicom igrača, da bi nekoliko dana poslije dovela prvo pojačanje, Nikolu Gajića iz slovenske Primorske. Nakon prve službene prinove, uslijedio je i prvi službeni odlazak. Ponajbolji igrač bosanskohercegovačkog prvaka iz prošle sezone i ponajbolji debitant u lanjskom izdanju regionalne lige, James Robinson, karijeru će nastaviti u njemačkom Bayreuthu, prenose službene stranice bavarskog kluba.


Bivši mladi reprezentativac SAD-a košarkom se počeo baviti na sveučilištu Pittsburgh gdje se zadržao četiri godine, a lanjski angažman u Bosni i Hercegovini bio mu je prvi profesionalni u karijeri.

- James je veliki, fizički jaki razigravač koji je posebno dobar u napadanju obruča i stvaranju pozicija za sebe i suigrače. Impresioniran sam njegovom sezonom u Jadranskoj ligi i uvjeren sam da je njegova igra kao skrojena za BBL i naš tim – kazao je trener njemačkog sastava Raoul Korner o svom novom pojačanju.

Robinson je dva puta bio reprezentativac SAD-a te je osvojio dvije, naravno zlatne, medalje s juniorskih natjecanja. Prije pet godina u brazilskom se San Sebastianu okrunio naslovom prvaka Amerika, da bi godinu potom u Pragu pobjedom nad Srbijom došao i do svjetskog naslova. U vrlo snažnoj američkoj reprezentaciji uz Robinsona su, između ostalih, igrali Aaron Gordon, Jahlil Okafor i Elfrid Payton. Tijekom prošle sezone u redovima Igokee prosječno je ubacivao 13.8 koševa uz gotovo četiri skoka i asistencije po utakmici, a s vrlo dobrim igrama je nastavio i u bosanskohercegovačkom prvenstvu u kojemu je bilježio i ponešto bolje brojke, a najbolje je partije pružio kada je najviše trebalo te je u petom susretu finala doigravanja sa 17 poena odveo svoju momčad do naslova.


Robinson je s njemačkim klubom potpisao ugovor na jednu godinu.