Hrvatska
Jasko mijenja Acu, HKS dobiva novog sportskog direktora

Jasko mijenja Acu, HKS dobiva novog sportskog direktora

Od srijede službeno

Hrvatski košarkaški savez i Jasmin Repeša dogovorili su profesionalnu suradnju te će nekadašnji izbornik Hrvatske i poznati trener postati novi sportski direktor HKS-a

Košarkaški stručnjak prošlu je sezonu proveo na klupi talijanskog prvoligaša Pesara, a njegovo trenersko iskustvo je iznimno bogato. Krenuvši od hrvatskih klubova poput Cibone, Splita i Cedevite, Repeša je vodio i turski Tofaš, crnogorsku Budućnost, španjolsku Unicaju te niz talijanskih klubova (Fortitudo, Roma, Benetton, Milano, Pesaro).


Osim toga, ovaj nasljednik Aleksandra Petrovića na funkciji sportskog direktora – trener je s najviše izborničkih nastupa na velikim natjecanjima. Još davne 1995. na Eurobasketu u Grčkoj bio je pomoćnik Aci Petroviću, a samostalno je Hrvatsku vodio na tri Eurobasketa (2007., 2009. i 2013.) te na po jednom Svjetskom prvenstvu (2014.) i Olimpijskim igrama (2008.). Funkciju izbornika hrvatske reprezentacije obnašao je u razdoblju od 2005. do 2009. godine te od 2012. do 2014. godine, a bio je i izbornik reprezentacije BIH u 2018. godini.

Njegov trenerski opus i uspjesi na svim razinama – igračkoj, trenerskoj, klupskoj, a naposljetku i reprezentativnoj garancija su sveobuhvatnog pristupa budućem radu na funkciji sportskog direktora HKS-a, anavodi se u priopćenju Saveza.

Sjednica Upravnog odbora održati će se 19.7.2023. nakon koje će Jasmin Repeša u potpunosti preuzeti funkciju novog sportskog direktora HKS-a.