Hrvatska
Regija
Jasko uzeo prvi trofej s Đetićima, u Makedoniji Kup odgođen zbog teške prometne i smrti košarkaša

Jasko uzeo prvi trofej s Đetićima, u Makedoniji Kup odgođen zbog teške prometne i smrti košarkaša

Autor: Branko Tabak

U Srbiji će se u finalu sastati Crvena zvezda i Partizan,

Kup natjecanja u regiji privode se kraju. U Crnoj Gori Budućnost je u finalu bila bolja od Sutjeske 85-71. Bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša tako je došao do svog prvog 'crnogorskog' trofeja.


U Bosni i Hercegovini finale će igrati Sparsi i Igokea. Igokea je bila bolji od Mladosti iz Mrkonjić Grada 93-56, a Sparsi od Zrinjskog 79-64.

U Sloveniji finale su izborili Primorska i Hopsi Polzela. Primorska (Golemac, Čakarun, Jagodić Kuridža) je, kako smo javili, bila bolja od Petrol Olimpije 87-76, a Hopsi od Helios Sunsa 83-78.

U Srbiji je Crvena zvezda nakon provlačenja kroz četvrtfinale u kojem je u zadnjoj četvrtini nadoknadila minus od 10 poena protiv Dynamica, lako stigla do finala. U polufinali crveno-bijeli su bili bolji od Mege 92-73. Drugi finalist je Partizan koji je nadigrao FMP-a 83-71. 

U Makedoniji Kup je odgođen zbog stravične prometne nesreće u kojoj j život izgubilo 15 osoba, među njima i košarkaš Gostivara Jovica Trpevski

Autobus koji je prevozio 50 putnika iz Skoplja u Gostivar probio je u srijedu poslijepodne zaštitnu ogradu, prešao na suprotnu stranu autoceste i izletio s ceste te se prevrnuo.

Završnica Kupa će se najvjerojatnije održati u travnju.