Hrvatska
Jazine hvataju ritam, magične brojke Dina Palčića

Jazine hvataju ritam, magične brojke Dina Palčića

Autor: KK Stoja Photo: KK Stoja

Druga pobjeda Zadrana u Prvoj muškoj ligi

KK Stoja – KK Jazine Arbanasi 88:105 (22:29, 16:23, 26:35, 24:18)

U susretu četvrtog kola Prve muške lige košarkaši Stoje su poraženi na domaćem terenu od gostiju iz Zadra rezultatom 88:105.

Od samog početka gosti su nametnuli svoj stil igre te prvu četvrtinu završavaju u svoj korist rezultatom 22:29. U nastavku dodatno pojačavaju ritam te boljom igrom zasluženo odlaze na odmor s prednošću 38:52.

Drugo poluvrijeme se nastavilo u istom ritmu –gosti povećavaju rezultatsku prednost koja je u jednom trenutku iznosila 28 poena (54:82) te se u zadnju četvrtinu ulazi rezultatom 64:87.

Stoja se budi u zadnjoj četvrtini i smanjuje zaostatak na 11 poena razlike (81:92) ali košarkaši Jazina Arbanasi nisu dopustili iznenađenje te rutinski privode susret kraju i odnose pobjedu rezultatom 88:105.

Najbolji igrač Stoje je bio košarkaš Stoje Marin Đugum s 33 postignuta poena i 12 skokova a od njegovih suigrača učinkom ga je pratio Evan Wardlow sa 17 postignutih poena. Kod gostiju su se istaknuli Toni Dević Obradović s 25 i Gabrijel Karamarko s 19 postignutih poena te kapetan Dino Palčić s 11 poena, 12 skokova i 13 asistencija.

U svom osvrtu na susret, trener Stoje g. Igor Valić je naveo da se njegovi igrači „nisu najbolje snašli na mladost i agresivnost gostiju“ te nastavio da su se „u drugom poluvremenu pokušali vratiti, u jednom dijelu čak i uspjeli ali nije išlo protiv ovako nezgodnog protivnika“. Čestitao je gostima na pobjedi te dodao da je ovo za igrače „veliko iskustvo iz kojeg treba nešto naučiti“.

Trener Jazina Arbanasi g. Roko Jurlina je čestitao svojim igračima na zasluženoj pobjedi i rekao da su odigrali „sjajnu utakmicu, posebno napadački“. Dodao je da su „počeli u svom ritmu i kontrolirali utakmicu u većem dijelu“ te da je to ono što traži od svojih igrača jer će im takvima drugi klubovi teško parirati. Dodaje i da „dobro treniraju i da su se digli u zadnja dva kola s dvije pobjede“ te ih očekuju dvije domaće utakmice u kojima idu na pobjedu. Zaželio je košarkašima Stoje puno sreće u budućem razdoblju te izrazio zadovoljstvo atmosferom u dvorani rekavši da  ga „zaista veseli vidjeti publiku u hrvatskim dvoranama te da je ljudima stalo do košarke“.