Hrvatska
Jazine ili Alkar - pitanje je sad

Jazine ili Alkar - pitanje je sad

Autor: V.F./B.T

Mogući raspleti borbe za ostanak HT Premijer lige

Tri su kola ostala do kraja regularnog dijela HT Premijer lige. Cedevita je pobjedom nad Cibonom preskočila zadnju ozbiljnu prepreku na putu obrane startne jedinice. Zadar će, ako ne bude iznenađenja, s jednim porazom i bez minusa u međusobnim susretima s Cedevitom u doigravanje s pozicije broj dva. Ako je na vrhu situacija prilično jasna, borba za ostanak će se, po svemu sudeći, voditi do zadnje lopte, iako bi ključni dan mogla biti i nadolazeća srijeda. 

Osijek, Hermes, Alkar, Jazine, Zagreb i Ribola klubovi koje smo uključili u završne kombinacije oko ostanka.

Kao što je poznato iz lige ispadaju tri kluba.

Osijek gostuje kod Zadra pa dočekuje Alkara, a sezonu završava gostovanje kod Cedevite. Domaća pobjeda protiv Sinjana bit će im dovoljna za potvrdu ostanka. Bila bi to njihova osma pobjeda koja bi im definitivno potvrdila ostanak.

Hermes prvo gostuje kod Cedevite nakon čega ima meč loptu na domaćem terenu protiv Zagreba. U zadnjem kolu, po potrebi bodove spasa može tražiti kod Zaboka.

Alkar na svom parketu u srijedu 18. travnja igra protiv Šibenika. Nakon toga Sinjani gostuju kod Osijeka, a u zadnjem kolu na svom parketu dočekuju Zadar.

Nakon igre koju su prikazali protiv Cibone (poraz u produžetku) i Hermesa (pobjeda u produžetku) realno je da u svim ovim utakmicama Sinjani imaju pravo računati na pobjedu, no moguće je i da izgube sve tri utakmice. Ipak, najveće izglede imaju doma protiv oslabljenog Šibenika. S tom jednom pobjedom Alkar bi imao 7 pobjeda i samo bi ih čudo izbacilo iz lige.

To čudo bila bi pobjeda Jazina na gostovanju kod Splita uz uvjet da igrači Luka Bujasa prije toga slave i na gostovanju kod Kaštelana. Jazine su zadnje kolo slobodne, a postoji mogućnost (ako Alkar izgubi sljedeće dvije utakmice) da im ostanak osiguravaju igrači Zadra koji u zadnjem kolu gostuju kod Alkara.

Zagreb u završnicu ulazi s četiri pobjede. Doma Mravi igraju s Cibonom i Šibenikom (zadnje kolo), a u pretposljednjem gostuju kod Hermesa. Iznenađenja su moguća, ali realno gledajući Zagreb odbrojava posljednje dane HT Premijer ligi.

Ribola Kaštela s tri pobjede na kontu može kvariti planove drugima. Kako ih osim domaće utakmice protiv Jazina očekuje gostovanje kod Zadra i susjedski derbi u Sokolani sa Splitom jasno je da ćemo ih sljedeće sezone gledati u Prvoj muškoj ligi.

Podvucimo crtu – najveću bitku za ostanak vode Jazine i Alkar zato će utakmice ovih klubova biti pod posebnim povećalom.

Sinjani pobjedom protiv Šibenika u srijedu mogu napraviti ključan korak prema ostanku. Izgube li, a Jazine slave protiv Ribole momčadi bi se izjednačile s brojem bodova, a međusobna koš razlika je na strani zadarske momčadi.

U prilogu vam donosimo našu prognozu, raspored i mini tablice mogućeg zatvaranja krugova.

HT PREMIJER LIGA MOGUĆI RASPLET OSTANAK