Hrvatska
Jazine ne odustaju, kreće se u redizajn momčadi, prvi na listi želja Petani i Dijan

Jazine ne odustaju, kreće se u redizajn momčadi, prvi na listi želja Petani i Dijan

Autor: Branko Tabak

Slaže se zadarska momčad

Nakon 12 odigranih kola HT Premijer lige na začelju poretka nalaze se KK Ribola Kaštela i KK Jazine Arbanasi. Kaštelani su bez pobjede, Zadrani imaju jednu i to protiv Ribole.

Oba kluba su nakon ovakvih rezultata donijela odluku, gdje i kako dalje. I dok su se Kaštelani okrenuli razvoju mlađih igrača uvrstivši u momčad tri juniora, Zadrani kreću iz početka.

Luka Bujas (Basketball.hr)


- U nedjelju je održan sastanak na kojemu su nazočili kapetan momčadi, struka i čelni ljudi kluba. Razgovaralo se o rezultatima, aktualnom trenutku, izgledima za ostanak u ligi i daljnjim potezima. Zaključeno je kako se ne odustaje od borbe za ostanak u Premijer ligi i kako povoljan raspored nudi izglede za ostvarenje tog cilja, rekao je u razgovoru za Basketball.hr trener momčadi Luka Bujas.

Momčad je nedavno napustio Dino Butorac. Ugovor je istekao Mirzi Sarajliji, a sporazumno je raskinut ugovor s Amerikancem Giovonneom Woodsom.

Giovonne Woods (Šime Zelić - Basketball.hr)


- Sarajlija je igrač koji je donio momčadi ono što se od njega tražilo i meni je žao što odlazi jer se igrača takvih kvaliteta u ovom trenutku teško može naći na tržištu i teško je nadoknaditi njegov doprinos. No cilj je uprave vratiti Jazinama zadarskih štih, dovesti igrače koji će iz sebe izvući maksimum jer igraju za klub iz svoga grada. Kao i većina momčadi koje prvi puta kreću u viši razred natjecanja i mi smo početkom sezone napravili propuste u slaganju momčadi što se kasnije odrazilo na rezultate. Što se tiče Woodsa on se sjajno uklopio u momčad, postao dio klape, ima kvalitetu, no on je doveden da bi dao jedan impuls više ekipi, a to je izostalo. Bio je jedan od, a trebao je biti prevaga. Jasno je kako se odlaskom ove trojice igrača rasteretio budžet pa smo na papir stavili listu od sedam igrača s kojima želimo ući u pregovore i eventualno dogovoriti suradnju, pojasnio je Bujas.


Mirza Sarajlija (Šime Zelić - Basketball.hr)

Nije tajna da se na toj listi želja nalaze dvojica Zadrana s ABA-ligaškim iskustvom, Teo Petani koji je u nedavnom intervjuu za Basketball.hr izjavio kako se iz obiteljskih razloga iz Slovačke vratio u Zadrani kako bi mu najviše odgovaralo da tu nastavi karijeru, te Toni Dijan koji prvi dio sezone bio bez angažmana.


Teo Petani (Basketball Levice)

- Njih vidimo kao okosnicu momčadi. S Teom se već razgovaralo, čak je odradio i dva treninga s nama nakon povratka iz Slovačke. Na njima je pokazao koliko vrijedi. Unio je energiju, podignuo razinu kvalitete treninga. Toni je iznimno iskusan igrač i sigurni smo da njegova pomoć može biti velika. Kada bi s njima našli zajednički jezik napravili bi ogroman posao. Tu su još neki igrači s kojima želimo dobiti na kvaliteti i borbenosti i koje želimo posložiti oko Petanija i Dijana, rekao nam je trener KK Jazine Arbanasi.


Toni Dijan (HKS)

Želio je dodati i ovo:


- Neke razgovore smo već obavili. Nažalost, bilo je primjera da dečki koji nisu stekli reputaciju i kojima je košarka dodatni izvor zarade svoju cijenu učetverostručuju. Shvaćam da su momci povrijeđeni jer su početkom sezone preskočeni, no to ne bi smio biti razlog nabijanja cijene. U svakom slučaju sljedećih dana aktivno ćemo raditi na popunjavanju rostera i mogu se očekivati novosti. Kao trener i sportaš vjerujem da možemo do ostanka, posebice jer smo od svih momčadi iz donjeg dijela ljestvice u prvom dijelu natjecanja imali najlošiji raspored. Sada je na nama da za isti buddžet preslagivanjima unutar ekipe stvorimo momčad koja je to spremna i odraditi. Ne želimo izlaziti iz gabarita u kojima jesmo. Klub je na prvom mjestu, a cilj je da se sezona okonča bez financijskh dubioza. Radit ćemo u okvirima u kojima možemom, zaključio je Bujas.