Hrvatska
Jazine su poseban motiv za sve!

Jazine su poseban motiv za sve!

Autor: Paulo Sarić

Šarić sa spuštenom, Zula s dignutom ručnom.

Za razliku od svojih dalmatinskih suparnika, GKK Šibenik je rezultatski uspješno ušao u sezonu. Momčad Vladimira Anzulovića prebrodila je brojne poteškoće koje je imala tijekom ovoga ljeta, od financijskih problema, preko odlaska najboljih igrača pa do smjene u vodstvu kluba te je ligu otvorila s dvije pobjede. Prvo su svladali Zaboka u gostima, da bi potom u ljepotici prvenstva na Baldekinu palo Škrljevo. Nakon tri produžetka! Sljedeći na rasporedu je novopečeni prvoligaš KK Jazine Arbanasi.

- Definitivno idemo na pobjedu. U prva smo dva kola ostvarili vrlo bitne pobjede za samopouzdanje, što nije bilo nimalo lako. Jazine su nezgodan protivnik, iako to tablica i ne pokazuje. Očekujem puno ljudi i dobru atmosferu, atmosferu u kakvoj dosta nas nikada nije igralo. Vjerujem u dobru predstavu i, nadam se, pobjedu – kazala je mlada šibenska nada Domagoj Šarić

Susret protiv istoimenog protivnika bit će njegova prva službena seniorska utakmica u legendarnoj dvorani Jazine u kojoj su stasali brojni velikani hrvatske košarke.

- Samo igranje u Jazinama je poseban izazov i samim time je želja za pobjedom još veća kod svih nas.

Trener Anzulović uživo je gledao utakmicu prvog kola HT Premijer lige između Jazina i Cibone, pa je posljedično ponešto oprezniji u najavama.

- Kao što je i Dome rekao neki naši mladići možda po prvi puta budu igrali u takvom okruženju. Jazine će, kao i mi, definitivno imati šansu za pobjedu. Mi ćemo svoje šanse probati iskoristiti. Utakmica Jazina s Cibonom nam ne daje pravo da budemo preveliki optimisti. Oni imaju mnoštvo iskusnih prvoligaških igrača od kojih bi neki bili pojačanja i za nas. Ja se nadam da će naša mladost, kao i do sada, dati sve od sebe. Ako to napravimo onda si nećemo imati što zamjeriti. Muče nas sitne povrede Radovčića, Pandurića i Bundovića, ali vjerujem da ćemo svi biti spremni za utakmicu – smatra zlatni juniorski izbornik

Iz Šibenika stižu najave o mobiliziranju navijača koji bi trebali bodriti svoju momčad u Zadru. Nije tajna da se Funcuti prate košarku i na gostovanjima, a posebno se pale na svoje sjeverne susjede pa bi Građani trebali imati bučnu podršku u Jazinama.

- Podrška navijača nam puno znači. Kada nam je teško oni nas guraju da damo sve od sebe. Iskreno se nadam, i to naglašavam, da će sve proći u pravoj sportskoj atmosferi. Da ćemo svjedočiti fešti košarke kakve su i naše utakmice na Baldekinu.

O protivniku s kojim su snage dvaput odmjerene ovoga ljeta zna se gotovo sve. Jedina su enigma novopridošli stranci.

- Amerikanci u redovima Jazina, koliko čujem od svojih kontakata, opravdavaju uložena sredstva. Imaju potrebno iskustvo igranja u Europi, što se posebno odnosi na Woodsa, i sigurno su pojačanje za Jazine u ovom trenutku što su i pokazali u zadnjoj utakmici kada su bili među njihovim najefikasnijim igračima u Zagrebu – s oprezom je završio Zula.