Hrvatska
FOTO: Jazine u Sinju u zadnjoj četvrtini ispustile +15

FOTO: Jazine u Sinju u zadnjoj četvrtini ispustile +15

Autor: Branko Tabak

Alkar je poveo 26 sekundi prije kraja.

Alkar je u drugom večerašnjem derbiju začelja slavio protiv Jazina 78-76 nakon što je u zadnjoj četvrtini nadoknadio 15 poena zaostatka.

U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 52-67. Sinjani su zaigrali čvršće u obrani te malo po malo topili vodstvo Jazina, da bi 26 sekundi prije kraja poveli preko Dajuan Grafa 77-75. Zanimljivo, tek u posljednjoj minuti Alkar je napravio prvi prekršaj u četvrtini.

Giovonne de Wood je kod tog rezulata pogodio jedno bacanje, baš kao i Leverenzer Booth za Alakar pa je gostima ostalo osam sekundi za napad pri rezultatu 78-76. Dvije sekunde prije kraja Wood je šutnu za tricu koja je iscurila. Bio je to znak za veliko slavlje u dvorani.

Zadranima je ovo četvrti susret, treći na gostovanju kojeg su izgubili u dramatičnim završnicama, no i dalje ne znaju za pobjedu. Imali su u konopcima i Hermesa i Vrijednosnice i Alkara, ali ne i dovoljno sreće, strpljenja, mirnoće i mudrosti za pobjedu.

Bila je to tvrda utakmica prvih dvadesetak minuta. Drugo poluvrijeme Jazine otvaraju bolje u obrani i napadu te s pet trica prave ogromnu, učinilo se i kapitalnu razliku. Sinjani su u to vrijeme solo akcijama srljali prema porazu. 

Uslijedila je furiozna završna četvrtina Alkara za pobjedu koja im ostavlja nadu u ostanak u elitnom razredu hrvatske košarke. 

Donosimo vam desetak fotografija s utakmice, a cijelu galeriju pogledajte na Facebook profilu Antonio Mirko Macan Photography.