Europa i Svijet
Hrvatska
To je bilo dobro i jako, jako blizu

To je bilo dobro i jako, jako blizu

Autor: Branko Tabak

Hrvatska na NBA ljetnoj ligi propustila veliku priliku protiv Oklahome.

Hrvatska reprezentacija je upisala i treći poraz na američkoj turneji. U sklopu NBA Summer lige u Las Vegasu izabranici Veljka Mršića su nakon odlične utakmice i vodstva od desetak poena ipak poraženi od Oklahome 76-84.

Tijekom većeg dijela susreta Hrvatska je bila u vodstvu. Oklahoma je u prvih 30 minuta na kratko vodila, najviše s tri poena razlike. U posljednju četvrtinu ušlo se s vodstvom Hrvatske

Oklahoma je počela topiti prednost, no Hrvati su se držali sve do posljednje minute, kada je riješeno pitanje pobjednika

Amerikanci su s dvije povezane trice na četiri minute prije kraja otišli na +5 (73-78). Hrvatska je priprijetila preko Badžima (75-78). Isti je igrač na stotinjak sekundi prije kraja promašio tricu za izjednačenje, nakon čega kod istog rezultata Rogić gubi loptu, a Carrington dvicom odvodi Oklahomu na 75-80. Imala je Hrvatska priliku još jednom doći na posjed zaostatka, no Čakarun 37 sekundi prije završetka pogađa samo jedno  bacanje (76-80) i tu je priči bio kraj.  

U redovima naše izabrane vrste istaknuli su se, uz tradicionalnog dobrog Željka Šakića (11 poena, 7 skokova, 3 asistencije) i dvojica Zadrana, Pavle Marčinković (12) i Marjan Čakarun (13) te Marin Marić (12). Odličan je bio Rokao Rogić koji  je uz 9 poena imao 6 skokova i 5 asistencija. Roko Badžim je na sedam poena nadodao 2 skoka i 4 asistencije.

Naš sljedeći protivnik je ekipa Dallasa.