Hrvatska
Je li stiglo vrijeme za dobre vijest iz KK Zadar?

Je li stiglo vrijeme za dobre vijest iz KK Zadar?

Autor: Branko Tabak

Može li finanijska injekcija Grada pokrenuti stvari s mrtve točke?

Gradsko vijeće Grada Zadra,izglasalo je rebalans proračuna kojim je KK Zadar dodijeljeno dodatnih 3,5 milijuna kuna. Ovi bi novci trebali pomoći klubu da se izvuče iz dvostruke blokade u kojoj se našao (FINA i FIBA), namiri dugovanja prema igračima iz prošle sezone i započne slaganje rostera za novu.

U ovome trenutku sve stoji. Gradonačelnik Branko Dukić uhvatio se u koštac s problematikom zadarskog sportskog miljenika te odlučio da ulogu sportskog direktora KK Zadar od Branka Skroče preuzme Branimir Longin.

Ova odluka za sada nema pravnu valjanost, no jasno je kako je Longin taj koji pregovara s potencijalnim pojačanjima i čeka da jučer odobrena sredstva legnu na račun kluba. Isto tako klub je bez direktora. Nakon ostavke Borisa Skroće proveden je natječaj na kojeg su se javila četiri mušketira. Željko Žilavec, David Gunjević, Branko Ganzulić i Andrijano Šandrić, no još uvijek nije odlučeno tko će od njih zasjesti na direktorsku poziciju kluba. Kada se to dogodi treba sačekati i žalbeni rok. Sve to ide poprilično sporo. Sezona se bliži, vremena je sve manje...Dok se klupko ne otpetlja direktorske obveze su na plećima Boris Skroće koji se iz kluba povlači iz, kako je pojasnio svoju ostavku, osobnih razloga. 

Dani koji dolaze trebali bi donijeti ponešto dobrih vijesti, primjerice o deblokadama ili konkretnim potezima vezanim uz igrački kadar. Vatrogasne mjere na Višnjiku nisu novost i na neki način u gradu košarke svi ih uzimaju zdravo za gotovo. Daleko je to od gašenja požara, ovo su tek mjere kojima se on pokušava staviti pod nadzor. Ulažu se ogromna javna sredstva, a vatra i dalje gori i stvara štetu. Jer danas potpisani ugovor plamen je koji će se razbuktati za tri, šest ili devet mjeseci.