Europa i Svijet
Hrvatska
Ekskluzivno: Video zapis govora Tonija Kukoča, pogledajte komu se zahvalio

Ekskluzivno: Video zapis govora Tonija Kukoča, pogledajte komu se zahvalio

Autor: Branko Tabak

Jedinstven, jednostavan, jedan i jedini Toni Kukoč

Donosimo vam ekskluzivne video zapise i fotografije sa subotnje svečanosti u Ženevi na kojoj je jedan od najboljih europskih igrača svih vremena Toni Kukoč uvršten u FIBA-inu Kuću slavnih.

Tonijeva karijera je bila blistava, prepuna priznanja i naslova, no ono po čemu će Kukoča pamtiti generacije košarkaških zaljubljenika je njegova igra i zaigranost na parketu. Dok su drugi igrali košarku, Toni se igrao i uživao, kreirao, zabijao, asistirao... I uz sve to osvajao trofeje i simpatije navijača.


Upravo to je naglasio u svom govoru. 

 - Imao sam sreću igrati sa sjajnim suigračima, posebice u Jugopalstici i Bullsima. Što smo bolje igrali to je bilo luđe, rekao je Toni. Naglasio je kako je imao zahvalan na svemu takvim trenerima kakvi su bili Krešimir Ćosić, Slavko Trninić, Moka Slavnić, Svetislav Pešić, Duda Ivković, Pero Skansi i Phill Jackson. Posebno se zahvalio roditeljima i na vrlo simpatičan način supruzi.


Kada pogledate video zapise sa svečanosti u Ženevi bit će vam jasno o kakvoj je igračkoj veličini riječ. Morate se naježiti i bez spoznaje da je osvojio tri NBA prstena, tri klupska i dva reprezentativna naslova prvaka Europe, jedno svjetsko zlato, četiri prvenstva i dva kupa Jugoslavije, jedno prvenstvo te kup u Italiji, dva olimpijska srebra, jedno svjetsko i dvije europske reprezentativne bronce, nagrade za najboljeg šestog igrača NBA lige, pet nagrada za najboljeg europskog košarkaša, tri nagrade za najboljeg igrača Final Foura Kupa prvaka, nagradu za najboljeg igrača Eurobasketa.


Jedinstven, jednostavan, jedan i jedini Toni Kukoč.