Hrvatska
Regija
Jedna od najvažnijih utakmica sezone

Jedna od najvažnijih utakmica sezone

Pobjeda bi praktički značila osiguravanje ostanka prije Nove godine.

Nakon polovičnog učinka prošli vikend i božićne stanke, Zadrani se vraćaju ustaljenim obvezama. Danas je na rasporedu prvi susret 14. kola Jadranske lige u kojemu KK Zadar dočekuje skopski MZT. Upravo je protiv Makedonaca momčad Aramisa Naglića upisala prvu ovosezonsku pobjedu u regionalnom natjecanju kada su zahvaljujući dobrim predstavama Luke Božića i Prestona Knowlesa, uz pomoć Mislava Brzoje, došli do vrijedne pobjede 80-85.

- Nakon poraza od Cedevite nije nam ostao gorak okus. Odigrali smo još jednu vrhunsku partiju i ostalo nam je ono samopouzdanje iz prethodnih dvoboja. Pred nama je možda i najbitnija utakmica sezone i uvjeren sam da ćemo biti na pravom nivou. U prvoj je utakmici Jure Lalić bio njihov najbolji igrač. Tada smo ih uspjeli pobijediti, no mislim da će ovo biti sasvim drugačiji susret – rekao je kapetan Zadra Šime Špralja u najavi današnjeg dvoboja.

Trener Zadra Aramis Naglić svjestan je da bi pobjedom protiv MZT-a ostvario „Plan A“ - riješio bi se brige oko ostanka u ligi, a potom bi se momčad mogla koncentrirati na borbu za gornji dio ljestvice. Zadrani u susret ulaze kompletni. Jedini izostanak je onaj iskusnog Jakova Vladovića kojega od početka sezone nema na parketu, dok će momčad iz najjužnijeg grada ABA lige u Dalmaciju doći bez iskusnih Marka Simonovskog i Darka Sokolova.

- MZT-u je ovo možda posljednja prilika da uhvati kakav-takav priključak s ostalima. Ta nas činjenica svakako poziva na dodatan oprez, jer bez obzira na samo dvije pobjede koje ima na kontu, MZT ima iznimno kvalitetne pojedince poput Lalića, Mavre, Trajkovskog, Stojanovskog... Pred nama je izuzetno važna utakmica u koju moramo ući s velikom energijom i vjerom u pobjedu – poručuje trener Naglić.

Zanimljivo je spomenuti da Zadar vodi u međusobnim susretima 6-5, dok je na Višnjiku ta razlika još uvjerljivija i iznosi 4-1. Bit će to ujedno povratak dvojice nekadašnjih igrača dalmatinskog sastava u matični klub. Naime, Jure Lalić je seniorsku karijeru započeo upravo u Zadru, a i Dominik Mavra je svoj košarkaški put započeo u Donatovom gradu.

Utakmica je na rasporedu u petak, s početkom u 20 sati, u Krešinom domu.