Hrvatska
Regija
Kazna za Zadar: Jedni ovacijama dočekali Obradovića, drugi vrijeđali na nacionalnoj osnovi

Kazna za Zadar: Jedni ovacijama dočekali Obradovića, drugi vrijeđali na nacionalnoj osnovi

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

ABA liga kažnjavanjem klubova neće riješiti problem.

KK Zadar je kažnjen zbog sramotnih povika tijekom susreta 1. kola ABA lige Partizan - Zadar.

Utakmica je to na kojoj je trener beogradske momčadi Željko Obradović dočekan dugotrajnim pljeskom većeg dijela tribina, no drugu strane medalje pokazali su neodgovorni pojedinci  zbog kojeg će klub za kojeg navijaju platiti kaznu od 2500 eura.

Direktor kluba Željko Žilavec ovim je riječima za portal Antena Zadar prokomentirao kaznu:

– Dobili smo novčanu kaznu u iznosu od  2.500 eura, kaznili su nas  zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi službenih osoba, sudačke trojke iz Slovenije Matej Boltauzer, Damir Javor i Edo Javor, zatim vrijeđana je i momčad  Partizana. Radi se o povicima “ubij Srbina”, “cigani”, “slovensko govno”, spominjala im se i majka. Ovo nam je samo upozorenje, ako se ovo bude ponavljalo, kazna će nam biti i još veća, završio je Žilavec.

Kažnjavanjem klubova ABA liga neće riješiti ovaj problem, tek napuniti blagajnu lige, a isprazniti one klupske. Da je novčana kazna rješenje davno bi širenje mržnje s tribina bilo iskorijenjeno. Zadar je bio sjajan domaćin Partizanu, a za gostoprimstvo je kažnjen. Tu logike nema. ABA liga godinama ima silne probleme jer pokriva područje više država, blago rečeno burne prošlosti, s različitim zakonima i načinima njihova provođenja. Niti jedan klub na svijetu to ne može riješiti. Niti će ih riješiti ove 2500 eura. 

Standings provided by SofaScore LiveScore