Hrvatska
Jelavić objavila širi popis reprezentativki

Jelavić objavila širi popis reprezentativki

Autor: HKS Photo: Marin Sušić - HKS

Izbornica hrvatske ženske reprezentacije Anđa Jelavić objavila je širi popis igračica na koje će računati u prijateljskim utakmicama koje Hrvatsku očekuju već početkom lipnja 2017.

Izbornica hrvatske ženske reprezentacije Anđa Jelavić objavila je širi popis igračica na koje će računati u prijateljskim utakmicama koje Hrvatsku očekuju već početkom lipnja 2017, objavljeno je na stranicama Hrvatskog košarkaškog saveza.                            
Hrvatska ženska reprezentacija 22. svibnja 2017. u Ivanić-Gradu kreće s pripremama koje će biti test za sve igračice koje su na popisu. Izbornica Jelavić dala je priliku mlađim igračicama koje će kroz ovaj pripremni period imati priliku izboriti se za mjesto među najboljima koje će igrati Kvalifikacije za EuroBasket.

Veliko pojačanje na samom početku za izbornicu Jelavić bit će pomoćna trenerica reprezentacije Vedrana Grgin Fonseca, koja je članica Stručnog savjeta za žensku košarku i naravno jedna od najiskusnijih hrvatskih igračica. Zavidna sportska biografija pomoćne trenerice zasigurno će uvelike pomoći svim igračicama kako bi se vratile na europsku scenu – što je i prvi cilj. Grgin Fonseca je dva puta bila prvakinja WNBA (Los Angeles Sparks) što dovoljno govori o tome kakva je igračica bila i koliko može pomoći djevojkama sa svojim savjetima. Osim toga, treba naglasiti kako je bila i prvakinja Europe sa Spartakom iz Moskve.

 „S obzirom na zaista veliko košarkaško iskustvo, igračice će od Vedrane itekako moći dosta toga naučiti. Drago mi je da će biti s nama i da će biti dio ove priče koja nas očekuje“, otkrila je izbornica Jelavić.

Osvrnule se izbornica Jelavić na popis igračica za prijateljske utakmice.

„Odlučila sam se za mlađe igračice. Neke od njih igraju u inozemstvu, ali većina, nekakva baza, je iz hrvatske lige. Ovo je sjajna prilika za mlađe igračice da se dokažu i izbore mjesto u seniorskoj reprezentaciji. Svaka od njih će dobiti priliku u prijateljskim utakmicama koje nas očekuju i vidjet ćemo tko će kako reagirati i tko će se priključiti starijim igračicama u Kvalifikacijama za EuroBasket“, objasnila je izbornica ženske reprezentacije Anđa Jelavić.

„Stav stručnog stožera je takav da je bolje vidjeti što nam mlade igračice mogu ponuditi, odnosno, zbog samog plana priprema koji je koncipiran na način koji je, bolje je za iskusnije igračice da se odmore i rehabilitiraju kako bi došle spremne na onaj dio koji nas očekuje u Kvalifikacijama za EP (11. i 2. mjesec). U razgovoru sa starijim igračicama, neke od njih imaju ozljede od sezone i logično je da ih zaliječe jer su nam potrebnije u kvalifikacijskim utakmicama, nego sada na prijateljskim utakmicama gdje će fokus biti usmjeren na to koja će igračica kako odreagirati i na koju ćemo moći računati u budućnosti“, dodala je za kraj izbornica Jelavić.

Pripremni ciklus ženske seniorske reprezentacije, kao što je već spomenuto kreće 22. svibnja 2017., a završava 10. lipnja 2017., odnosno povratkom reprezentacije s prijateljskih utakmica iz Češke.

POPIS IGRAČICA:

1. Ana Marija Begić, Campus Promete

2. Lea Miletić, ŽKK Pula

3. Lana Pačkovski, Albino

4. Nina Premasunac, La Spezia

5. Tea Buzov, Visby

6. Ružica Džankić, Enisey Krasnoyarski Kraj

7. Iva Todorić, ŽKK Medveščak

8. Patricia Bura, ŽKK Medveščak

9. Carmen Miloglav, Avenida

10. Klaudia Periša, ŽKK Šibenik

11. Anja Majstorović, ŽKK Medveščak

12. Marija Radoš, ŽKK Medveščak

13. Ivana Blažević, Palermo

14. Marijana Mamić, Croatia 2006

STRUČNI STOŽER:

Anđa Jelavić, trenerica

Vedrana Grgin Fonseca, pomoćna trenerica

Vladimir Englman, pomoćni trener

Cvita Gregov, kondicijska trenerica 

PRIJATELJSKE UTAKMICE (raspored):

1. lipnja 2017. HRVATSKA – SLOVENIJA

2. lipnja 2017. MAĐARSKA – HRVATSKA

3. lipnja 2017. MAĐARSKA – HRVATSKA

8. lipnja 2017. ČEŠKA -HRVATSKA

9. lipnja 2017. ČEŠKA - HRVATSKA