Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Jelavić predvodio juniore do uvjerljive pobjede nad Sjevernom Makedonijom

Jelavić predvodio juniore do uvjerljive pobjede nad Sjevernom Makedonijom

Razigrani Jelavić postigao je 24 poena uz 8 skokova.

HRVATSKA – SJEVERNA MAKEDONIJA 108:77 (25-11, 28-18, 30-24, 25-24)

Juniorska reprezentacija Hrvatske otvorila je FIBA European Challenger s domaćinom Sjevernom Makedonijom i upisala visoku pobjedu od 108:77. Bila je to u pravom smislu riječi jednosmjerna utakmica u kojoj je neizvjesna bila tek prva minuta igre. Nakon koša Filipa Kalajžića za 2:0, Hrvatska je vodstvo držala sigurno u rukama te ga je tijekom utakmice samo progresivno povećavala. Najveća prednost iznosila je 32 poena 35 sekundi do kraja utakmice, da bi se smanjila za 1 poen slobodnim bacanjem Nikole Vasilevskog.

Hrvatska je Makedoniju nadskakala (44 naprama 36), pokazala bolji timski rad i protočnost lopte, upisala 27 asistencija i ukupno 7 blokada te zavidnu preciznost šuta za dva poena (33 od 46, odnosno 71.7%).

Hrvatsku je predvodio Andrija Jelavić s 24 poena i 8 skokova, a još je pet igrača došlo do dvoznamenkastih poena: Filip Kalajžić (13 poena), Duje Brala (12 poena, 6 skokova, 6 asistencija), Vito Vujović (11 poena) te Luka Krajnović i Noa Svoboda svaki s po 10 poena.

Trener U18 reprezentacije Ivan Tomas bio je zadovoljan pobjedom, no odmah se okrenuo sljedećem susretu: “Čestitke momcima na pobjedi! Pribojavali smo se ove utakmice pošto su Makedonci prije tjedan dana dva puta tukli Srbiju. Na kraju smo iznenađujuće lagano došli do pobjede, prije svega dobrom obranom u prvom poluvremenu. Sada ovu utakmicu moramo što prije pospremiti u ladicu jer već sutra nas čeka jako teška utakmica protiv Srbije.”

Utakmica s reprezentacijom Srbije na rasporedu je danas s početkom u 18 sati, a uživo ju možete pratiti OVDJE.

FOTO: fiba.basketball