Hrvatska
Jelenković i mladi Katanović srušili Alkar u Sinju, Maligani rekli svoje

Jelenković i mladi Katanović srušili Alkar u Sinju, Maligani rekli svoje

Autor: KK Alkar Photo: KK Alkar

Bosco je protiv Zadra nagovijestio ovakvo nešto

Bosco je stigao do prve prvenstvene pobjede svladavši Alkar u Sinju 83:95. Igrači Ante Samca već su u prošlom kolu protiv Zadra pokazali da vrijede više od položaja na ljestvici. Nije ih omeo ni odlazak vrlo bitnog Dina Butorca koji je u međuvremenu pronašao inozemni angažman u Italiji.  

Ipak, uz sve pohvale gostima za prezentaciju košarkaške igre, ponajveći razlog ovakvog konačnog raspleta leži u katastrofalnoj izvedbi Alkarove družine, i to drugo kolo zaredom.Napadačka bezidejnost i pretjerano soliranje igrača "krasila" je alkarovce od starta utakmice. Koševi su stizali na kapaljku pa su gosti preko Jelenkovića držali prednost na svojoj strani u uvodnim minutama. 

Gostujuće vodstvo ostalo je, doduše minimalno, i na koncu prve dionice (16:18). Unatoč tome što je i Boscova igra bila daleko od briljantne, višak je gostujuća momčad zadržala sve do 16. minute. Tada je Jukić sa dvije vezane trojke prvi put doveo Alkara u vodstvo (31:29). 

Nakon još dva takva ubačaja, Bissanthea i Pavele, domaći su imali i +6 (41:35) na pragu 20. minute. No nikakvu prednost nisu odnijeli na odmor jer su Krapić i Katanović trojkama anulirali razliku. Domaći navijači u nastavku su očekivali košarkaško buđenje svojih igrača. 

No nisu ga dočekali. Dapače. Iako je izgledalo nemoguće, alkarovci su u drugom poluvremenu dodatno spustili razinu igre. Gosti su to spremno iskoristili. Unatoč suženoj rotaciji, predvođeni raspoloženim Jelenkovićem koji je zabijao i razigravao, počeli su graditi razliku. 

Domaći se nisu znali nositi sa rezultatskim minusom te su tonuli sve niže.Treću dionicu Bosco je zaključio sa 8 koševa viška (59:67). Odnos snaga se nije promijenio ni u završnoj četvrtini. Alkar se doduše individualnim akcijama Bissanthea primakao na -6 (79:85) dvije minute prije kraja. No u sljedećem napadu Jelenković je zabio tešku trojku i riješio dileme o pobjedniku. 

Na kraju su gosti ponudili nekoliko lijepih akcija na koje je sinjska publika uzvratila gromoglasnim pljeskom. Potpuno suprotno od domaćih igrača, čiju izvedbu Maligani nisu nimalo blagonaklono dočekali.

Bosco je do zaslužene i vrijedne pobjede vodio Jelenković koji se zaustavio na 29 koševa i 9 asistencija. Njemu uz bok bio je talentirani Katanović sa 16 koševa i 13 skokova. Kod Alkara povratnik nakon ozljede Blatančić ubacio je 18, a Bissanthe 15 koševa, čemu je dodao i 10 skokova.

Standings provided by Sofascore