Hrvatska
Jelenković: Sonik nema veliku rotaciju, treba ih izmoriti (HTV 2)

Jelenković: Sonik nema veliku rotaciju, treba ih izmoriti (HTV 2)

Autor: Duje Jurić

Škrljevo ponovno gostuje kod Sonika, ovaj put u HT Premijer ligi.

Nakon deset dana košarkaši Adria Oil Škrljeva vračaju se na mjesto radosti u zadarske Jazine, gdje su prije dvije srijede pobijedili Sonik Puntamiku i po treći se put u klupskoj povijesti plasirali na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Na otvaranju drugi kruga HT Premijer lige, Zeleni putuju bez trenera Damira Rajkovića, koji se nalazi u samoizolaciji,  pa će ekipu voditi njegov pomoćnik Mirko Šćekić.

„Svi osim Bjelanovića su zdravi i spremni odigrati jednu pravu mušku utakmicu. U svakom slučaju, mi idemo na pobjedu, kaže Šćekić. Zadrani su uvjerljivo slavili na Mavrnicima na otvaranju prvenstva, mi smo uzvratili u Jazinama u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, što će reći da je subotnja utakmica – otvorena. Ako se postavimo čvrsto, kao što smo se postavili u kupu, mislim da imamo velike šanse. Pretpostavljam da su nas malo podcijenili nakon onog prvog kola, dočekali su nas sa sedam pobjeda, dobili su Splita i Zadra... No, ako su nas i podcijenili to se nas ne tiče, mi ćemo se postaviti hrabro, čvrsto, nastojat ćemo odigrati čvrsto u obrani, mi idemo na pobjedu. Uostalom, za to se i pripremamo. Odigrat ćemo sve isto kako smo igrali u kupu. Bilo bi super pobijediti,  jer nakon toga dolazi nam Hermes Analitica pa odlazimo Furniru. Kada bismo uspjeli povezati te tri pobjede to bi stvarno bio super rezultat, zaključit će Ščekić.

Još jednu utakmicu protiv svog bivšeg kluba očekuje i Toni Jelenković. Upravo su na njegovim krilima Zeleni slavili u kupu.

„Svi smo u ekipi dali svoj obol toj pobjedi u kupu, koja nam je dala injekciju za dalje igre. Dobili smo samopouzdanje i napokon shvatili da možemo pobjeđivati i u gostima, a ne samo kod kuće. Vrijedno smo radili ovih deset dana i mislim da možemo doći do još jedne pobjede. Nepoznanica nema. Treba igrati čvrsto i brzo. U prvoj utakmici bili smo loši u prvoj četvrtini, ali nastavak je bio odličan. Treba protivnika izmoriti jer Sonik nema veliku rotaciju, naglasio je Jelenković. Toni je žalostan što nema gledatelja, jer bi na tribinama bili rodbina i prijatelji, a to je onda još veći aspirin za dobre igre.“

Ipak, ljubitelji košarke će doći na svoje jer će utakmica biti prenošena na HTV-u 2, pa će svi moći vidjeti sraz dvije ekipe koje se bore za mjesto koje donosi prvu poziciju do ABA ligaša.

 .

 

-

 

-