Hrvatska
Jelsom defilirale Šizike, Kornjače, Vitalci...

Jelsom defilirale Šizike, Kornjače, Vitalci...

Veteranski turnir - 7. Adriatic cup u Jelsi.

Proteklog vikenda u Jelsi  su se ponovno okupili košarkaši veterani iz 5 zemalja na 7. Adriatic cupu  Jelsa 2019. u organizaciji Udruge košarkaških veterana Adriatic iz Splita. Nastupilo je preko 150 košarkaša veterana u 13 muških i ženskih ekipa podijeljenih u 3 starosne kategorije

U petak i subotu odigrane su utakmice u dvorani Pelinje u Jelsi, a sve je to bilo popraćeno druženjem i tradicionalnim veteranskim zabavama da bi se kulminacija desila u subotu navečer na jelšanskoj Pjaci završnim partyjem i dodjelom nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima uz nastup benda Diktatori. U ženskoj konkurenciji najbolje su ponovno bile Šizike iz Beograda ispred Olstarki iz Kranja i Kornjača iz Subotice. Najboljom igračicom turnira proglašena je Nataša Ivančević iz redova Šizika.

U mlađoj muškoj kategoriji 40+ pobjednici su bili domaćini, ekipa Adriatic iz Splita ispred gradskih rivala i lanjskih pobjednika VKK Split. Brončanu medalju osvojili su veterani Nikšića 1995. MVP u ovoj kategoriji bio je playmaker Adriatica Igor Sumić.

U najstarijoj kategoriji bila je najjača konkurencija a na kraju su zlato zaslužili košarkaši iz Kraljeva ispred Maxi Sarajeva i Vitalca iz Splita. 

Titulu MVP-ja je kao i prošle godine dobio Nikola Razić iz Kraljeva.Osim nagrađenih ekipa na turniru su još sudjelovale ekipe Poreča, Adriatic osiguranja, Ivanića i Varaždina.

Gošća turnira bila je legendarna košarkašica ŽKK Splita Biserka Protega kojoj je uručena  nagrada "Adriaticova kornjača" za poseban doprinos razvoju i unaprjeđenju veteranske košarke koju organizator turnira tradicionalno svake godine uručuje splitskim košarkaškim legendama.

Kao uvod u 7. Adriatic cup na Rivi u Jelsi održan je i streetball 3x3 turnir na kojem su nastupale domaće ekipe sa otoka Hvara. U konkurenciji dječaka U-14 najbolji su bili dječaci iz ekipe Lobelove igračine, a u konkurenciji seniora Ploča Vabene iz Starog Grada koji su u finalu pobjedili ekipu Jelse. Pehare i medalje pobjednicima je dodijelio igrač legendarnih splitskih Statista Duje Kaliterna. Da bi dani košarke u Jelsi bili potpuni, potrudio se i KK Split koji je u istom terminu održao i košarkaški kamp za djecu sa otoka Hvara.