Regija
Jenkins sporazumno raskinuo ugovor i kreće ka Rusiji

Jenkins sporazumno raskinuo ugovor i kreće ka Rusiji

Autor: Paulo Sarić

Prema pisanju službene stranice srbijanskog kluba Crvenoj zvezdi bi trebalo pripasti 100 000 dolara odštete.

Američki bek Charles Jenkins sporazumno je raskinuo govor s prvakom ABA lige Crvenom zvezdom i kreće prema ruskom Himkiju, pišu službene stranice srbijanskog kluba.

Jenkins je karijeru počeo na sveučilištu Hofstra te je 2011. godine s 44. pickom izabran od strane Golden State Warriorsa. U redovima kalifornijske momčadi proveo je sezonu i pol, da bi svoju NBA avanturu završio u redovima Philadelphije. Prvi europsko iskustvo imao je upravo u beogradskom sastavu s kojim je 2013. potpisao jednogodišnji ugovor kojega je nakon sedam mjeseci produžio na još jednu sezonu. Nakon prvog odlaska uz Zvezde potpisao je za milanski Armani u kojemu se zadržao tek jednu godinu sa skromnim učinkom prije nego se prošlo ljeto vratio u redove momčadi Dejana Radonjića. Ovaj puta je potpisao dvogodišnji ugovor kojega je danas raskinuo uz dogovor da se regionalnom šampionu isplati 100 000 dolara od transfera u ruski Himki.


Jenkins je prošle sezone zabijao 9.4 koša uz 2.6 asistencije u 30 utakmice Eurolige, a proglašen je i z najkorisnijeg igrača doigravanja ABA lige tijekom kojega je bilježio 12.3 poena, 5.3 asistencije te tri skoka po susretu. Iako službene potvrde kluba iz Moskovske oblasti i dalje nema, američki košarkaš sa srbijanskim papirima bi prema informacijama iz Crvene zvezde karijeru trebao nastaviti u redovima novog ruskog euroligaša.