Hrvatska
Jeronimo Šarin novi trener Furnira

Jeronimo Šarin novi trener Furnira

Debitira u Kupu na gostovanju kod Zaboka.

Nakon odlaska Vladimira Krstića novi trener Furnira je Šibenčanin Jeronimo Šarin koji je danas s Dubravašima odradio prvi trening. Nakon bogate igračke karijere Šarin je svoj trenerski zanat stjecao na klupi Šibenke koju je doveo na prag ABA lige, a radio je na Kosovu, u Albaniji i Libanonu.

”Gledao sam posljednju utakmicu u Zadru i još neke prethodne i definitivno nije situacija sjajna. Takav je trenerski posao i zahvalio bih se treneru Krstiću koji je bio prije mene na klupi Furnira za sve ono što je napravio. Pokušat ćemo napraviti neke promjene i taj pozitivni šok kako bi Furnir ostao tamo gdje i pripada. Nadamo se da ćemo do ostanka doći lakšim načinom, ali jednostavno treba pričekati petnaestak dana da vidimo kako će ekipa reagirati. Ja sam optimist i s obzirom što se sve događalo u našim životima i kod mene osobno ovo je najmanji problem.” - kazao je Šarin koji s Furnirom ulazi u ritam utakmica svaka tri dana gdje za početak neće imati puno vremena uvesti neke promjene

”Trenerski posao je jednostavno takav i tko nije spreman za to ne treba se baviti ovom poslom. Ja sam imao privilegiju prije ove situacije s Covidom da sam četiri godine u kontinuitetu radio, od NBA igrača u Libanonu, a prije toga u Šibenci koju sam iz treće lige doveo u ABA ligu koja nije došla na Baldekin zbog financija. Iskustva imam dosta, a u ekipi jedino bolje poznam Luku Pandurića koji je igrao za Osijek dok sam vodio Šibenku. Trebat će malo vremena da se međusobno upoznamo, a ono što sam vidio je da je momčad fizički dosta dobro spremna i sad je na nama da radimo”.

Šarin će na klupi Furnira debitirati u srijedu na gostovanju u Zaboku u sklopu četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića.