Hrvatska
Jesu li Zadrani prebrodili poraz u polufinalu kupa?

Jesu li Zadrani prebrodili poraz u polufinalu kupa?

Autor: Paulo Sarić

Uoči puta u Bakar pregovaralo se i o promjeni termina…

Zadrani se sutra nakon dvotjedne stanke vraćaju natjecateljskim utakmicama. Poraz od Cibone u polufinalu Kupa „Krešimir Ćosić“ je davno apsolviran te se momčad Aramisa Naglića okreće novim izazovima. Prvi dio dvostrukog programa igra se u subotu u Bakru protiv Škrljeva koje dosta dobro stoji na tablici, a svoju je formu potvrdilo i za vrijeme kupa u kojemu su došli do polufinala i tamo namučili Cibonu.

- Prebrodili smo poraz protiv Cibone. Dosta sam pričao s igračima i svima nam je jasno da se moramo okrenuti nastavku sezone. Bit će nam ovo dobar test. Igramo protiv Škrljeva koje je neugodna momčad. Drugačiji su nego nekoliko mjeseci, a ne smije se ni zanemariti podatak da od pet poraza koje imaju niti jedan nije došao na domaćem terenu. Štemberger i Perković igraju kao u najboljim danima, a vrlo je opasan i Konjević koji im je najbolji strijelac. Na nama je da odigramo kako znamo i možemo i da što prije osiguramo mjesto broj jedan ili broj dva u domaćem prvenstvu – rekao je trener Zadra u najavi subotnjeg dvoboja.

Nagliću će to biti povratak na Mavrince znajući da je prije Zadra trenirao upravo Škrljevo.

- Igrao sam tamo i lani, a i već jednom ove godine na pripremama pa znam kako to izgleda. Radi se o pozitivnoj priči. Ljudi zaista rade dobar posao te su se etablirali među šest-sedam najboljih hrvatskih klubova. Imali malen ali stabilan budžet, uredni su i svaka im čast na dosad napravljenom – hvali svoj bivši klub visoki Riječanin.

Škrljevo se trenutno nalazi na petoj poziciji na tablici HT Premijer lige s deset pobjeda i pet poraza, a da je u Bakru zavladala puna mobilizacija uoči dolaska Zadra svjedoči i podatak da nisu željeli premjestiti utakmicu na petak kako „ne bi kvarili trenažni ciklus“. Ipak, izišli su u susret gostima tako da su pomaknuli susret na raniji termin kako bi se Zadrani mogli na vrijeme vratiti doma i ne gubiti treninge uoči regionalnog ogleda protiv Mege.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Popusta na terenu, naravno, neće biti.

- Naše ime i naša pozicija na tablici nam uvjetuju da idemo na pobjedu. Svakako da neće biti laka utakmica, očekujem neizvjesnu borbu, ali želja nam je da se u Zadar vratimo s dva boda – dodao je trener Zadra i zaključio - konačno smo svi zdravi, svi dobro treniraju i spremni smo za nastavak sezone.

Riječaninu Domagoju Vukoviću sutrašnja će utakmica biti „povratak doma“. Bivši mladi reprezentativac ne očekuje lagan posao, ali ne sumnja u dobro izdanje svoje ekipe.

- Sutra se moramo vratiti u natjecateljski ritam. Oni imaju nekoliko kvalitetnih igrača, prije svega Konjevića, Štembergera i Perkovića i svjesni smo da nam neće biti lako, no idemo pobijediti – izjavio je 24-godišnji visoki igrač koji je u prošlom dvoboju ovih dviju momčadi ubacio 14 poena, bez promašaja iz igre, čemu je dodao i devet skokova.

Zadar je krajem listopada na Višnjiku naizgled uvjerljivo slavio rezultatom 99-78, no susret je bio otvoren sve do pred kraj treće četvrtine.

- Da, malo su nas mučili u Zadru. Oni su donekle atipična ekipa, pogotovo kad im ne igraju Štemberger i Perković, no spremni smo za sutrašnji dvoboj – zaključio je Vuk.

Utakmica se igra u subotu u dvorani Mavrinci s početkom u 17.30 sati.