Hrvatska
NBA PREVIEW LAST EPISODE: Jimmy Butler (zasad) zarobljen u Minnesoti

NBA PREVIEW LAST EPISODE: Jimmy Butler (zasad) zarobljen u Minnesoti

Mjesec dana predstavljanja, svaki dan po jedna momčad i stigli smo do kraja. Vrijeme je za NBA! Showtime!

Divizija „Northwest“

Zbog Minnesota Timberwolvesa prekršili smo pravilo da ćemo predstavljati momčadi po abecednom redu. Ostavili smo ih za kraj nadajući se da će se razriješiti „sapunica“ oko  Jimmya Butlera i da ćemo biti što aktualniji. No, Jimmy je još uvijek član Wolvesa, a napetost u Minnesoti je takva da se može rezati nožem

 

JIMMY BUTLER (ZASAD) ZAROBLJEN U MINNESOTI

MINNESOTA TIMBERWOLVES: NBA prvaci: - ; skor u povijesti 925-1405 (39,7%)

TRENER: Tom Thibodeau, 7 sezona, skor 333-225 (78-86 kao trener Wolvesa)

LANI: skor 47-35, 8. na Zapadu. Play-off: u prvom krugu izgubili od Houston Rocketsa 1-4

PROMJENE: Iz Fenerbahčea je stigao Francuz James Nunnally, a nova lica su i Anthony Tolliver (Detroit) te rookie Josh Okogie. Nema više Srbina Nenada Bjelice koji je otišao svom sunarodnjaku Divcu u Sacramento, a otpustili su i centra Colea Aldricha te prekaljenog veterana Jamala Crawforda.

ŠTO OČEKIVATI: Da se košarka igra samo 5 na 5, Wolvesi bi mnogo bolje stajali. Startna petorka im izgleda sjajno i trener Tom Thibodeau ju maksimalno koristi. Wolvesi su jedina momčad u ligi čija kompletna prva petorka u prosjeku igra više od 33 minute po utakmici. Za usporedbu, nijedan starter Celticsa nije igrao 33 minute u prosjeku. Lani su prekinuli 13-godišnji post i izborili doigravanje u posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone. Ukoliko ih i ove godine zaobiđu ozljede mogli bi ponoviti taj uspijeh, no konkurencija je velika. A tu je i problem zvan Jimmy Butler. Riječ je o jednom od najžešćih momaka u NBA kojem je dozlogrdilo igrati s Karl-Anthony Townsom i Andrewom Wigginsom. Smatra ih premekanim, neozbiljnim  i prelijenim igračima koji se ne zalažu dovoljno u obrani. Butler je javno zatražio od Wolvesa da ga mijenjaju. Bili su u ozbiljnim pregovorima s Miamiem, Clippersima...no Butler će po svemu sudeći sezonu započeti u dresu Wolvesa. Jimmy je propustio početak priprema i predsezonske utakmice. Prošli tjedan je došao na trening, uzeo četiri igrača s kraja klupe i na trening utakmici svladao startere predvođene Townsom i Wigginsom. Izlazivši sa terena vikao je prema upravi Wolvesa „ne vrijedite ništa bez mene“. Ovu situaciju ćemo konstantno pratiti, a zasad će trener Thibodeau i ove sezone igrati sa lanjskom petorkom. Tako će na bekovima biti igrači s all-star pedigreom Jeff Teague i Jimmy Butler, a na klupi će biti bivši MVP igrač Derrick Rose, Tyus Jones i Josh Okogie. 

Na krilima će biti talentirani mladić Andrew Wiggins i odlični obrambeni veteran Taj Gibson. Mijenjat će ih sjajni tricaš Anthony Tolliver, obrambeni specijalac James Nunnally i Justin Patton. Na centru je najtalentiraniji igrač momčadi, all-star Karl-Anthony Towns, a njegova zamjena je Gorgui Dieng. Mnogi zamjeraju treneru Thibodeau da previše traži od svojih startera i da ih tijekom sezone potroši te ne mogu dati svoj maksimum u play-offu. No s druge strane, smanjivanje njihovih minuta značilo bi smanjivanje broja pobjeda. A na ovako izjednačenom Zapadu svaka je bitna.

PROGNOZA: Wolvesima imaju strašnu petorku, no diskutabilnu klupu. Talenta za doigravanje svakako imaju, no dogodi li se bilo kakva ozljeda unutar igrača petorke mogli bi bitno pasti. Isto tako, nastavi li Butler voditi svoj rat i budu li prisiljeni ga mijenjati za inferiorne igrače teško će ponoviti lanjski plasman u doigravanje.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 56- centar Karl-Anthony Towns je protiv Hawksa ubacio 56 koševa i time oborio all-time rekord Timberwolvesa. Na toj je utakmici za dva poena gađao 13/24, tricu 6/8 a slobodna bacanja 12/15. Dodao je i 15 skokova, 4 asista i blokadu.