Hrvatska
Jolly i Zagreb  se "zbog situacije" još nisu prijavili za Premijer ligu

Jolly i Zagreb se "zbog situacije" još nisu prijavili za Premijer ligu

Autor: Branko Tabak

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza, u ponedjeljak, 17. srpnja održat će se izvlačenje natjecateljskih brojeva za sezonu 2017/18.

Za natjecanje su se prijavili svi klubovi osim KK Jolly JBS i KK Zagreb koji su zbog situacije u klubu dobili dodatni rok za prijavu za Premijer ligu i to do 13. srpnja 2017., javlja HKS na svojim službenim stranicama.

Cibona dovodi strane igrače unatoč blokadi FIBA-e, Zadar je blokiran od strane FINA-e, nema direktora niti trenera. Igrači odlaze, a s potencijalnim prinovama nema tko, niti s čim, pregovarati. Ne zna se budžet kluba, ciljevi, planovi... Iz Šibenika su otišla četiri stožerna igrača, pred Splitom je sezona dospijeća prvih ozbiljnijih financijskih obveza iz predstečajne nagodbe, Kvarner 2010 je potonuo prošle sezone, Alkar ga slijedi...

Hrvatska klupska košarka je na aparatima. Preporod šibenske košarke i totalno žutilo prošle sezone nisu bili ništa drugo nego bacanje pijeska u oči. Sada se valjda svima razbistrilo. I onima koji su frizirali brojke o broju gledatelja i onima koji su slavili prosječnost i onima koji nemoćno gledaju kako vrijeme prolazi, a rješenja za njihove klubove ne dolaze. Zato odlaze hrvatski talenti, makar do Slovenije, bez razmišljanja i arbitraže.

Kakvoj se ligi možemo nadati ako Šibenik, ili primjerice, Zadar i Cibona ne mogu pratiti Badžima već dečko potpisuje trogodišnji ugovor s Olimpijom? Izjednačenoj? Može biti. Kvalitetnoj? Nemojmo se zavaravati. Nema preporoda, nema ludila, nema rješenja. Postoje samo problemi i prazne klupske blagajne! I Cedevita, klub na zdravim nogama, s novcima, ali bez tradicije i navijača.