Hrvatska
Jordano zaledio Cibonu na minus 38

Jordano zaledio Cibonu na minus 38

Autor: Paulo Sarić

Juniorski derbi je uvjerljivo pripao Cedeviti.

Sinoć je susretima između Cedevite i Cibone te Zagreba i Bosca kompletirano osmo kolo zagrebačke skupine juniorske lige. U obje su utakmice uvjerljivo slavili domaćini. Momci Marka Trninića nastavili su s uvjerljivim partijama te su zadržali stopostotan učinak nadvisivši mlade Cibose 98-60, dok su juniori Zagreba s gotovo 50 razlike svladali Bosco (126-78).

Iako se na dvoboj Cedevite i Cibone gledalo kao na gradski derbi utakmica je bila lišena neizvjesnosti. Vukovi su držali priključak prvih šest minuta, no onda je Cedevita krenula u seriju 10-0 i odvojila se na dvoznamenkastu prednost koju nije ispuštala do kraja susreta. Cibona je nakratko uspostavila ravnotežu u drugoj dionici, no Jordano je ubacio šest poena u posljednje dvije minute i odveo svoju momčad na plus 19 (46-27) pred sami odlazak u svlačionice.

FOTO: ksz-zagreb.hr

U istom se ritmu nastavilo i nakon povratka na parket. Vukovi su preko četiri minute ostali bez koša, što su Trninićevi mladići iskoristili da naprave seriju 12-0 i odu na velikih 29 koševa poena prednosti (58-29). Trener Cibone je pri identičnoj razlici nekoliko minuta kasnije napravio rijetko viđen potez te je nakon minute odmora promijenio čitavu petorku, no ni to mu nije pomoglo jer je Antonio Jordano već u sljedećem napadu probio granicu od 30 koševa (68-37), da bi ta razlika do kraja narasla i do plus 38.

Kao što konačni rezultat pokazuje, Cedevita je bila bolja gotovo u svim aspektima igre, a predvodio ju je hrvatski U-18 reprezentativac Antonio Jordano koji je ubacio 33 poena, uz šest skokova i pet asistencija dok se kod Cibone istaknuo talentirani Danko Branković s 19 koševa, devet skokova i dvije blokade.

U drugome je susretu večeri KK Zagreb još uvjerljivije porazio juniore Bosca rezultatom 126-78. Već je nakon deset minuta bilo plus 24 za Mrave (40-16) koji su predvođeni nekolicinom igrača iz seniorske momčadi do odmora u potpunosti riješili pitanje pobjednika. U nastavku su malo dignuli nogu s gasa pa su gosti dobili treću četvrtinu. no to nije imalo utjecaja na konačan rezultat. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Herceg s 28 poena, a pratio ga je Bačevina s 25, dok je bolji od ostalih u redovima Bosca bio Hernaus s 23 koša.