Hrvatska
Regija
FOTO: Jordan(o)!

FOTO: Jordan(o)!

Autor: Paulo Sarić

Izvrsna šusterska partija mladog hrvatskog reprezentativca.

Drugi je dan zagrebačke skupine juniorskog turnira ABA lige završen utakmicom Cedevite i Petrol Olimpije. Hrvatski je prvak odigrao u skladu sa svojim renomeom motiviran da se iskupi za propušteno u prva dva kola te je uvjerljivo svladao Slovence 75-108 na krilima fantastičnog Antonija Jordana.

Nakon dva poraza u posljednjim minutama Cedevita je večeras sve riješila u prvoj četvrtini. Slovenci su nakon 36 sekundi tricom Klanjščeka poveli 3-2, no to je bilo sve od njih. Vitamini su odgovorili serijom 0-13 i vrlo se rano odvojili na dvoznamenkastu prednost te su pokazali zašto su s velikim ambicijama ušli u turnir. Večeras su svi igrači u redovima Trninićeve momčadi bili raspoloženi, no ipak treba istaknuti jedno ime. Antonio Jordano. Mladi je hrvatski reprezentativac, malo je reći, bio nerješiva enigma za obranu Ljubljančana. Jednostavno je dominirao parketom. Iako bi neki možda rekli da je podsjetio na onog s kojim dijeli prvih šest slova u prezimenu, bliže je istini da je odigrao u stilu Stepha Curryja. Jordano je, naime, povezao pet trica zaredom i odveo svoju momčad na plus 20 (12-32). Na kraju prve četvrtine!

FOTO: ABA liga: Cedevita (Marin Sušić)

Ako ste mislili da je tu stao, prevarili ste se. Tek je zagrijao motore. Uslijedila je sedma, pa osma te su Slovenci mogli samo u čudu promatrati. Na odmor se otišlo s plus 25 za Cedevitu i već je tu pitanje pobjednika bilo riješeno. U nastavku su se gosti malo pribrali, a priliku u redovima Vitamina su dobili igrači koji su manje igrali pa smo vidjeli izjednačenu treću četvrtinu, da bi kvaliteta Zagrepčana ponovno došla do izražaja na samome kraju. Momci Marka Trninića košem Mateja Bošnjaka u 39. su minuti probili stotku, da bi susret tricom zaključio Fran Jacović najvećih plus 33 hrvatskog prvaka.

Kakvu je noć imao mladi bek Cedevite najbolje svjedoči podatak da je ubacio deset trica iz 15 pokušaja. Jordano je na koncu završio s 36 koševa, pet asistencija i četiri skoka, a uz već standardno dobrog Baju koji je dodao 14 poena i deset skokova treba istaknuti i Mateja Bošnjaka sa 16 koševa i četiri skoka. Najefikasniji u ljubljanskim redovima bio je kapetan David Kralj s 19 poena.

Vitamini se nakon tri kola nalaze na čelu mjestu skupine B s jednom pobjedom i dva poraza, dok su Slovenci s utakmicom manje na omjeru 1-1.