Hrvatska
Još jedan Amerikanac u Sinju

Još jedan Amerikanac u Sinju

Autor: Ferata.hr

Čisti razigravač.

Nakon što je javnosti već predstavljen Amerikanac Hasan Varence, u redove sinjskog prvoligaša stiže i njegov sunarodnjak Naba Echols, javlja portal Ferata.

Za razliku od Varencea koji igra pozicije bliže košu, 180 centimetara visoki Echols je čisti razigravač koji dolazi sa sveučilišta Northern Michigan (NCAA 2) u kojem je bio jedan od vodećih igrača s nekoliko individualnih nagrada na razini lige.

U sve četiri godine imao je mjesto startera u momčadi, a posljednju sezonu zaključio je u prosjeku s gotovo 20 koševa, četiri asistencije, tri skoka i jednom ukradenom loptom, a sve to za 35 minuta koliko je provodio na parketu.

Rođen je 1996. godine i ovo će mu biti prvo profesionalno iskustvo, a preporuke za dolazak u Alkar dobio je i od svog sunarodnjaka Nicka Neala koji je prošle sezone bio vodeći u poretku za MVP-a, što mu je donijelo i dobar ugovor u Poljskoj.

Novi Alkarov dvojac je tijekom proteklih godina imao i međusobnih okršaja, ali gledajući sezonske učinke, činjenica je kako su bili lideri svojih momčadi. Echols bi sutra trebao stići u Dubrovnik, nakon čega će obaviti obvezan test na koronavirus i potom se priključiti momčadi.

Alkar je do sada u pravilu imao izvrsna iskustva s Amerikancima koji su se sjajno uklopili u momčad i bili istinska pojačanja, stoga je za nadati se da će i ovaj novi dvojac nastaviti gdje su oni prije stali.

Nova sezona, ako ne bude odgoda i problema s koronavirusom, trebala bi početi 19. rujna kada u Sinj na megdan Alkaru stiže, u odnosu na sezonu ranije, prilično redizajnirana i pojačana Dubrava.