Hrvatska
Još jedan Dalmatinac u Škrljevu

Još jedan Dalmatinac u Škrljevu

Autor: Duje Jurić

Tijekom dana trebao bi biti dovršen posao dovođenja još jednog razigravača.

Uprava jedinog HT Premjer ligaša sa sjevernog Jadrana Adria Oil Škrljeva, nakon što je potpisala jednogodišnji ugovor da Ivanom Vrgočem u svoje redove dovodi još jednog Dalmatinca, Tonija Jelenkovića. Dvadeset i trogodišnji branič, rođen u Zadru, visok 184 centimetra, nakon sezone provedene na Islandu, vraća se u hrvatsku košarku. U karijeri je uz Zadar igrao i za Jazine Arbanasi, te prvoligaša Pulu 1981. Jelenković bi u Zelenima sa Škrljeva trebao biti jedan od dva mlada razigravača, koji bi kao član osjetno pomlađene ekipe pokušao Adria Oil Škrljevo dovesti u gornji dom HT Premjer lige. Prigoda je to da se Zadranin kroz igre u hrvatskom prvenstvu, te Alpe Adria Cupu pokaže da zna i da se nametne klubovima iz vrha hrvatske košarke.

Kako doživljava povratak u hrvatsku košarku, te što očekuje od novog kluba pitali smo Jelenkovića?

- Na Islandu sam imao dobar ugovor. Silom prilika sam igrao poziciju dva jer nisu imali beka-šutera. Ipak želio sam doći doma i pokazati što znam. Drago mi je da dolazim u Adria Oil Škrljevo, jer sam čuo da su odnosi u klubu odlični. Ekipa je mlada i idealna za napredovanje, a vodi je iskusni trener mladih igraća Damir Rajković. Smatram da Škrljevo može u gornji dio HT Premjer lige, te da može daleko dogurati u Kupu Krešimira Ćosića. Alpe Adria Cup mi je nepoznanica, ali vjerujem da će klub i ove godine proći prvi krug, gdje se igra po skupinama. Iz Zadra dolazim spreman. Trenirao sam ovog ljeta i jedva čekam početak priprema.

Tijekom današnjeg dana Adria Oil Škrljevo trebao bi riješiti ugovor s još jednim mladim razigravačem, koji bi s Jelenkovićem organizirao napade Zelenih.