Hrvatska
Još jedan derbi otišao na stranu Međimurja, Vindija slavila u Ludbregu

Još jedan derbi otišao na stranu Međimurja, Vindija slavila u Ludbregu

Autor: Teo Cilar

Antonio Pavlović i Stjepan Kranjčec najbolji su strijelci 13. kola Druge lige sjever.

Druga liga sjever u 13. kolu nije imala pretjerano napetih utakmica, a sve oči bile su uprte u derbi gdje je drugoplasirana Koprivnica s pobjedom više ugostila trećeplasirano Međimurje.

Nakon izjednačene prve četvrtine koju je Međimurje riješilo u svoju korist s 23:24, druga je u potpunosti otišla na stranu gostiju koji su odigrali dobru obranu i dozvolili domaćinima svega devet postignutih poena dok su oni zabili 23 i na poluvrijeme otišli s 15 poena prednosti. 

Treći period bio je na mali broj poena, obrane su bile glavno oružje s obje strane, ali i u takvoj se situaciji bolje snašlo Međimurje koje povisuje prednost na 19 poena. Koprivnica se pokušala vratiti u utakmicu, uspjeli su dobiti posljednju četvrtinu s uvjerljivih 11 poena razlike, ali nije bilo vremena i utakmicu nisu uspjeli odvesti u neizvjesnije vode pa je pobjeda 70:78 otišla u Čakovec. Međimurje sada u međusobnim susretima ima obje pobjede protiv Koprivnice te su u prednosti budu li i na kraju lige imali isti omjer. Najbolji u redovima Međimurja bio je odlični Stjepan Kranjčec s 34 poena dok je uz njega jedini dvoznamenkasti bio Domagoj Kuzmić s 14. Kod Koprivnice je Balaško ubacio 20, a Vladimir Beljan 19 poena. 

Iako bi mnogi pomislili da je pobjeda Vindije u Grafičaru protiv Ludbrega iznenađenje, kada spomenemo da su domaćini igrali znatno oslabljeni bez najboljih igrača i u pomlađenom sastavu, iznenađenje i nije tako veliko. Trener Vindije Dražen Cesar dobro je pripremio taktiku i znao iskoristiti slabosti domaćina što im je na kraju donijelo vrijednu i uvjerljivu pobjedu koju su osigurali odličnom posljednjom četvrtinom dobivši je s 19:6. 

Vindija je u svom sastavu imala čak petoricu dvocifrenih, a predvodio ih je Igor Jakšić s 19 poena dok je Kuparić ubacio 14. Kod Grafičara najbolji Nakić i Dijanušić s po 14 poena. 

Labrada je do svoje šeste pobjede stigla dobrom predstavom protiv gostiju iz Virovitice. Domaćini su u prve tri četvrtine bili nešto bolji i došli do 11 poena prednosti uoči posljednjih deset minuta. Stečenu su prednost uspješno održali i upisali zasluženu pobjedu 87:78 nošeni dobrom igrom Katića s 24 te Vujatovića s 21 poenom. Kod Virovitice je dominirao Antonio Pavlović koji je bio najbolji strijelac susreta, ali i cijelog kola s 37 poena dok je njegov suigrač Golub ubacio 25. Valja spomenuti kako su gosti stigli s svega šest igrača u sastavu. 

Bjelovar koji igra jako dobar drugi dio sezone, došao je do nove, šeste pobjede protiv Ivančice. Bruno Vrinjanin vodio je svoju momčad do novih bodova s 28 poena dok je Kelava ubacio 21. Bjelovar je slavio s 75:67, a kod gostiju su prednjačili Kruno Smontara s 24 te Bigec s 18 poena. 

Vodeći Podravac bio je još jednom uvjerljiv. Oni su na gostovanju u Križevcima kod Radnika samo u prvih deset minuta imali manjih problema, a taj su period dobili s 20:16. U preostale tri četvrtine vrlo uvjerljivi za konačnu pobjedu 113:65 do koje su ih predvodili Stefan Zadravec s 31 poenom, Balatinec s 18 i Vedriš s 16 poena. Kod Radnika je opet najbolji bio kadet Noa Svoboda s 16 poena.   

 

Tablica nakon odigranih 13. kola:


Parovi 14. kola: Labrada Žurko-Podravac, Radnik-Bjelovar, Ivančica-Grafičar, Vindija-Koprivnica, Međimurje-Virovitica.