Hrvatska
Još jedan igrač iz Cedevite prešao u Vrijednosnice

Još jedan igrač iz Cedevite prešao u Vrijednosnice

Biti će stožerni igrač.

Vrijednosnice Osijek i igrač Andrija Ćorić potpisali su ugovor na godinu dana.

Andrija je iz Čitluka (BiH), rođen je 01.02.1995. godine, visok je 198 cm i igra na poziciji krila. Košarku je počeo trenirati u HKK Brotnjo iz Čitluka, te ubrzo prelazi u hKK Široki, gdje sa dobrim igrama postaje zanimljiv izbornicima mlađih reprezentacija Hrvatske. 

Tako je nastupao za U-17 reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu 2012. godine u Litvi i osvojio brončanu medalju, a iste godine s U-18 Reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Latviji osvojio je srebro. 

Nastupao je i za U-20 reprezentaciju na EP u Grčkoj (4. mjesto), a nakon uspješne sezone u Širokom prelazi 2016. godine u Cibonu, gdje je igrao dvije godine. 2018. prelazi u Cedevitu, gdje je u prošloj sezoni u HT Premijer ligi igrao u prosjeku 25 minuta, te zabijao 11,8 koševa i 4 skoka po utakmici.

- Drago mi je da dolazim u zdravu sredinu i uređen klub kao što su Vrijednosnice Osijek. Veselim se novoj sezoni za koju očekujem da će biti uspješna - izjavio je Ćorić nakon prelaska u novi klub. 

Trener Domagoj Kujundžić nije krio zadovoljstvo:

- Drago mi je da smo potpisali Andriju, potentnog i atletski moćnog igrača. U Vrijednosnicama će mu biti pružena prilika da postane stožerni igrač ekipe te se nadam da će ju svojim radom i igrama opravdat.