Europa i Svijet
Hrvatska
Još jedan poraz od Izraela na jednu loptu

Još jedan poraz od Izraela na jednu loptu

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: ibasketball.co.il

Izrael je u posljednjem pripremnom turniru prije Europskog prvenstva pobijedio naše U20 reprezentativce s 89:87 (17-17, 23-20, 24-24, 25-26)

Aktualni prvaci Europe U20 kategorije još su se jednom susreli s vice prvacima. Nakon susreta u prošlogodišnjem finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj, reprezentacije Izraela i Hrvatske već su se ove godine vidjele na međunarodnom turniru u Osijeku gdje je Izrael slavio za koš (83:81). Isto se ponovilo i u prvoj utakmici turnira u Izraelu koji predstavlja posljednje pripreme za Europsko prvenstvo koje 13. srpnja starta na istom mjestu, u Tel Avivu.

Cijela je utakmica odisala napetošću i igrana u potpunom egalu, svaki je koš imao takav značaj da se mogao steći dojam da je prvenstvo već počelo. Obje momčadi koristile su široku rotaciju i ravnomjerno dijelile minute između svih igrača. Ni s jedne strane nije došlo do odvajanja vrijednog spomena, a pet minuta do kraja utakmice semafor je pokazivao 75:74 za Hrvatsku. Ipak, sreća je prevagnula na stranu domaćina koji je upisao pobjedu pri 89:87.

Antonio Jordano je ubacio 17 poena i tri puta asistirao, dok je kapetan Toni Nakić uz tri asistencije upisao 14 poena. Josip Batinić je postigao 12, a Danko Branković 10 poena uz 5 skokova.

HRVATSKA: Vidović 8, Jordano 17, Palokaj 9, Runjić, Batinić 12, Nakić 14, Šarić 5, Vrgoč 8, Branković 10, Bajo 2, Nikić 2