Hrvatska
Još jedan prelazak iz Medveščaka u Ragusu

Još jedan prelazak iz Medveščaka u Ragusu

Nakon Ive i Ana postala Gosparka.

Centar Medveščaka, aktualnih prvakinja Hrvatske, Ana Vojtulek (187-C-1999) nakon Ive Todorić i trenera Braslava Turića, nastavlja selidbu iz Medveščaka u dubrovačku Ragusu, javlja portal Ženska košarka. 

Posljednje dvije sezone bila je članica Medveščaka u kojem je prošle sezone u 28 utakmica Prve lige postizala 10.7 koševa po nastupu, 6.4 skoka i 1.3 oduzete lopte. Vojtulek je Medveščaku pomogla da osvoji naslov prvaka Hrvatske. a još se pamti njezina odlična igra pred TV auditorijem i pobjeda u finalu Kupa protiv Šibenika (28 koševa i 16 skokova).

Ove godine je igrala za mladu reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu U20 Divizije B u Prištini (Kosovo). Njezina statistika u šest utakmica na ovom prvenstvu bila je 7.2 poena po utakmici, 6.7 skokova, 1 asisrencija i 1.2 oduzete lopte. Uspješnost šuta joj je bila 33.3%, a slobodna bacanja je pogađala 41.7 posto.

Ana Vojtulek je svoje prve košarkaške utakmice igrala za Plamen Požegu, gdje je i poniknula, i odakle je i došla u redove zagrebačkog Medveščaka prije dvije sezone. Nažalost jednu je sezonu u Medveščaku morala pauzirati zbog ozljede koljena nakon čega se vratila i odigrala odličnu sezonu te s Medveščakom došla do dvostruke krune – naslova prvakinja Hrvatske i pobjednica Kupa.